"Cel mai trist atlet al Jocurilor", după ce a câştigat aurul la gimnastică


Nord-coreeanul Se Gwang Ri
Nord-coreeanul Se Gwang Ri (Captură video)

Nord-coreeanul Se Gwang Ri a dominat luni, 15 august, finala de sărituri a concursului masculin de gimnastică artistică, devenind campion olimpic.

Gimnastul asiatic şi-a adjudecat medalia de aur, terminând cu 15,691 puncte (15,616 la prima săritură, 15,766 la a doua), înaintea rusului Denis Abliazin, care a obţinut medalia de argint (15,516) şi a japonezului Kenzo Shirai, medalia de bronz (15,449).

Totuşi, la ceremonia de premiere, purtând medalia de aur, Se Gwang nu a manifestat nici cel mai mic semn de bucurie pentru succesul său, dimpotrivă. Doar un uşor zâmbet atunci când a mers să-l salute, după sărituri, pe antrenor.

Pe mai multe reţele sociale, gimnastul a fost catalogat deja ca fiind "cel mai trist atlet al Jocurilor Olimpice", deşi în declaraţiile sale, citate de Daily Mail, afirmă că este "plin de bucurie", că a fost în măsură "să aducă o victorie liderului nostru", referindu-se la dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.

Acest ziar sugerează că delegaţia nord-coreeană a fost păzită în permanenţă de oficiali ai guvernului lui Kim Jong-un, care le-au confiscat telefoanele mobile şi le-au interzis să intre în contact cu alţi sportivi. Mai mult decât atât, conform sursei, acestora le-a fost interzis, de asemenea, accesul la orice fel de sit turistic.