"Cel mai trist atlet al Jocurilor", după ce a câştigat aurul la gimnastică


Nord-coreeanul Se Gwang Ri
Nord-coreeanul Se Gwang Ri (Captură video)

Nord-coreeanul Se Gwang Ri a dominat luni, 15 august, finala de sărituri a concursului masculin de gimnastică artistică, devenind campion olimpic.

Gimnastul asiatic şi-a adjudecat medalia de aur, terminând cu 15,691 puncte (15,616 la prima săritură, 15,766 la a doua), înaintea rusului Denis Abliazin, care a obţinut medalia de argint (15,516) şi a japonezului Kenzo Shirai, medalia de bronz (15,449).

Totuşi, la ceremonia de premiere, purtând medalia de aur, Se Gwang nu a manifestat nici cel mai mic semn de bucurie pentru succesul său, dimpotrivă. Doar un uşor zâmbet atunci când a mers să-l salute, după sărituri, pe antrenor.

Pe mai multe reţele sociale, gimnastul a fost catalogat deja ca fiind "cel mai trist atlet al Jocurilor Olimpice", deşi în declaraţiile sale, citate de Daily Mail, afirmă că este "plin de bucurie", că a fost în măsură "să aducă o victorie liderului nostru", referindu-se la dictatorul nord-coreean Kim Jong-un.

Acest ziar sugerează că delegaţia nord-coreeană a fost păzită în permanenţă de oficiali ai guvernului lui Kim Jong-un, care le-au confiscat telefoanele mobile şi le-au interzis să intre în contact cu alţi sportivi. Mai mult decât atât, conform sursei, acestora le-a fost interzis, de asemenea, accesul la orice fel de sit turistic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport