Cehia anunţă că nu mai poate primi refugiaţi din Ucraina

Refugiaţi ucraineni
Refugiaţi ucraineni (Captură ecran)

Premierul ceh Petr Fiala a anunţat, joi, că ţara sa nu mai poate primi refugiaţi din Ucraina, deoarece trebuie să facă faţă unui aflux uriaş de oameni care fug de război, transmite BBC.

De la începutul invaziei ruse în Ucraina, pe 24 februarie, aproximativ 270.000 de refugiaţi ucraineni au ajuns în Republica Cehă.

Petr Fiala a subliniat că guvernul ceh a rămas deja fără resurse. Oficialii intenţionează să elibereze permise de şedere pe termen lung refugiaţilor aflaţi deja în ţară.

„Trebuie să recunoaştem că suntem chiar la limita la care putem accepta [aceşti refugiaţi] fără probleme”, a menţionat premierul, citat de Associated Press.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe