Curtea de Apel Chişinău obligă CEC să deschidă mai multe secţii de votare în străinătate

Curtea de Apel Chişinău (facebook.com)
Tatiana Chiriac
18.06.2021

Decizia Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care au fost deschise doar 146 de secţii de votare peste hotarele Republicii Moldova din cele peste 190 solicitate de Ministerul de Externe a fost anulată joi, 17 iunie, de Curtea de Apel Chişinău.

Judecătorii Ion Muruianu, Anatolie Minciună şi Veronica Negru au admis parţial contestaţiile depuse de mai mulţi concurenţi electorali anulând anexa la punctul 1 din hotărârea CEC din 5 iunie.

Potrivit deciziei, instanţa a obligat Comisia Electorală Centrală să ţină cont de avizul Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene privind deschiderea secţiilor de votare în diaspora.

Şase concurenţi electorali au atacat în instanţă hotărârile CEC privind deschiderea secţiilor de votare peste hotare, cerând majorarea numărului acestora. CEC a decis iniţial deschiderea a 139 de secţii, ulterior a majorat numărul până la 146, deşi Ministerul de Externe a recomandat deschiderea a peste 190 de secţii.

Preşedintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, după pronunţarea hotărârii de către Curtea de Apel a declarat presei că CEC va „studia în profunzime” decizia instanţei care o obligă să majoreze numărul secţiilor de votare pentru diaspora şi apoi va decide dacă o execută, sau o atacă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor