CEC Bank şi Mastercard Europe lansează în România serviciul MoneySend

În premieră pentru spaţiul comunitar european, CEC Bank şi Mastercard Europe oferă posibilitatea tuturor deţinătorilor de carduri emise de CEC Bank, să trimită bani către orice persoană, care deţine un card mastercard sau Maestro, prin intermediul serviciului MoneySend.
Ioana Statescu
18.09.2012

În premieră pentru spaţiul comunitar european, CEC Bank şi Mastercard Europe oferă posibilitatea tuturor deţinătorilor de carduri emise de CEC Bank, să trimită bani către orice persoană, care deţine un card mastercard sau Maestro, prin intermediul serviciului MoneySend.

“Banca noastră are în acest moment recunoaşterea de bancă comercială universală. Recent a fost dat publicităţii topul băncilor europene şi CEC Bank se află pe locul 44, iar la 30.06.2012, banca ocupa locul trei cu 7,84% din totalul activelor din sistemul bancar. În prezent, dorim să ne consolidăm aceste poziţii. Am reuşit în ultimii cinci ani să revizuim majoritatea produselor şi serviciilor noastre, să le adaptăm la cerinţele pieţei şi ale clienţilor. În prezent, putem să oferim produse şi servicii de calitate, la nivelul competitorilor noştri. Printre aceste produse şi servicii sunt şi cele legate de carduri”, a declarat Radu Graţian Gheţea, preşedintele CEC Bank, în cadrul conferinţei de lansare a noului serviciu.

Cum funcţioneazăă MoneySend?

Serviciul MoneySend se vrea a fi o modalitate rapidă, comodă şi sigură prin care consumatorii pot trimite bani oriunde lume. Mai exact, către toate băncile care au implementat acest serviciu. Expeditorul poate opta între a merge într-o sucursală băncii să depună banii, fie pentru transferul banilor prin intermediul telefonului mobil sau al bancomatelor.

Prim-vicepreşedintele CEC Bank, Andrei Liviu Stamatian a explicat cum funcţionează serviciul lansat în colaborare cu Mastercard şi care sunt avantajele utilizatorilor.

“Trimiterile se realizează foarte simplu, prin intermediul bancomatelor CEC Bank, în limita a 4.500 lei pe lună, per card. Persoanele care deţin un card Mastercard de la CEC Bank şi doresc să trimită bani unei persoane aflate în ţară sau în străinătate trebuie să meargă la orice ATM CEC Bank, să aleagă opţiunea de transfer prin MoneySend şi să tasteze numărul de card al destinatarului şi valoarea transferului. Operaţiunea se va finaliza în condiţiile în care banca emitentă a cardului de destinaţie este înrolată în serviciul MoneySend. Înainte de confirmarea transferului, pe ecran va fi afişat comisionul perceput pentru suma respectivă. La final, bancomatul eliberează chitanţa pe care se specifică suma trimisă şi comisionul, iar această chitanţă reprezintă valoarea transferului”, a declarat Andrei Liviu Stamatian, prim-vicepreşedinte CEC Bank.

Potrivit acestuia, transferul de bani se poate face pe baza numărului de card, iar valoarea comisionului este de 6,75 lei pentru sume de până la 850 lei, inclusiv, şi de 1,5% din valoarea sumei trimise, pentru sumele ce depăşesc 850 lei. Suma maximă de bani care pot fi expediaţi prin intermediul serviciului MoneySend este de 4.500 de lei.

“În funcţie de banca primitoare, banii expediaţi intră în contul destinatarului imediat după transfer sau în ziua următoare, iar pentru operaţiunea de primire de bani pe conturi de card CEC Bank nu percepe niciun comision. CEC Bank devine astfel prima bancă din Uniunea Europeană, care poate face trimiteri”, a subliniat Andrei Liviu Stamatian, care a dat asigurări că până la sfârşitul anului, toate băncile din România vor putea primi sumele expediate prin intermediul bancomatelor CEC Bank.

În plus, pe partea de primire, serviciul MoneySend este disponibil în mai multe ţări din Europa, printre care: Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria, Polonia, Croaţia, Cehia, Turcia, Slovacia, Slovenia şi România.

Despre CEC Bank

CEC Bank este o bancă comercială universală, care oferă clienţilor produse şi servicii diverse şi de calitate. Portofoliul bancar al CEC Bank este unul dintre cele mai variate de pe piata internă, clienţii băncii având acces la o gamă extinsă de credite, pentru persoane fizice şi juridice, la depozite, carduri, scrisori de garanţie bancară, produse de trezorerie, programe de finanţare speciale, cu fonduri BERD şi UE sau internet banking.

Potrivit preşedintelui CEC Bank, la sfârşitul lunii august, banca avea un sold al creditelor de 11,2 miliarde de lei, dintre acestea 40% însemnând credite pentru populaţie, 7% pentru administraţiile publice locale şi peste 50 de procente pentru IMM-uri şi corporaţii. În prezent, banca are peste 1000 de ATM-uri şi peste un milion de carduri active, ceea ce înseamnă aproximativ 10% din piaţă. Din cele aproximativ un milion de carduri active, aproximativ 30% sunt mastercard.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor