CEC Bank a încheiat trei convenţii pentru finanţarea capitalului de lucru al beneficiarilor SAPS

Epoch Times România
01.08.2012

CEC Bank a încheiat trei convenţii pentru finanţarea capitalului de lucru privind desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) - Campania 2012, a anunţat miercuri banca.

"Banca a încheiat cu Agenţia de Plăţi şi Interventie pentru Agricultură (APIA), Fondul de Garantare a Creditului Rural (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA (FNGCIMM) convenţiile privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemei de plată unică pe suprafaţă (SAPS) - Campania 2012", se arată în comunicat.

Astfel, CEC Bank lansează cel de-al XVI-lea produs în parteneriat cu APIA. "Prin implicarea în finanţarea capitalului de lucru al beneficiarilor eligibili, pentru desfăşurarea activităţilor curente, CEC Bank a reuşit din anul 2008 şi până în prezent să acorde sprijin pentru aproximativ 58.000 de fermieri, valoarea creditelor acordate fiind de circa 999 milioane lei", se mai spune în comunicat.

Creditele se acordă în lei, valoarea finanţării fiind majorată de la 80% până la maximum 90% din suma cuvenită din SAPS, denominată în lei.

Costurile practicate în prezent de CEC Bank pentru aceste finanţări sunt: dobândă cuprinsă între 9,4% şi 9,9%, în funcţie de clasa de performanţă financiară în care se încadrează clientul şi comision de gestiune de 0,25% aplicat la valoarea acordată şi perceput la acordarea creditului.

Creditele beneficiază de garanţia emisă de FGCR sau FNGCIMM, care reprezintă un procent de până la 80% din valoarea creditului acordat.

Rambursarea creditelor se va face integral la data primirii sumelor cuvenite beneficiarilor, dar nu mai târziu de data stabilită în convenţiile încheiate de bancă cu APIA, FGCR(FNGCIMM sau în actele adiţionale ulterioare.

"Prin acordarea acestor finanţări, clienţii beneficiază de dobânzi şi comisioane avantajoase, precum şi de majorarea valorii creditului punte, aceasta ajungând până la maximum 90% din suma cuvenită din SAPS. Având în vedere că suntem la al XVI-lea program implementat prin parteneriat cu APIA, confirmăm încă o dată faptul că CEC Bank continuă să se implice activ în sprijinirea clienţilor care solicită finanţare pentru desfăşurarea activităţiilor în domeniul agriculturii", a declarat preşedintele CEC Bank, Radu Graţian Gheţea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor