Ce spun datele preliminare despre cauzele accidentului aviatic în care a murit ministrul de Interne ucrainean [Surse]

Accident de elicopter în estul Kievului
Accident de elicopter în estul Kievului (mai.gov.md)

Datele preliminare ale examinării accidentului aviatic ce a avut loc recent în Brovary, regiunea Kiev, şi în urma căruia şi-a pierdut viaţa ministrul de Interne al Ucrainei, relevă o eroare de pilotaj drept cauză a prăbuşirii elicopterului, informează publicaţia Strana Today, citând surse din cadrul ministerului amintit.

Potrivit acestora, pilotul elicopterului a zburat prea jos în condiţii de vizibilitate limitată - în acea zi era ceaţă densă - şi a observat prea târziu clădirea înaltă. Potrivit unuia dintre interlocutorii de la "Strana" din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pilotul a ales o astfel de rută din cauza temerilor legate de atacuri cu rachete din Bielorusia.

"REP (Suprimarea radioelectrică - n.r.) a noastră a funcţionat. A afectat navigaţia. Pilotul a decis să zboare prin Brovary. Era ceaţă şi nu era lumină, respectiv, luminile roşii de pe clădirile înalte erau stinse. Într-un moment critic, deja foarte aproape, pilotul a văzut casa, dar nu mai avea opţiuni pentru a preveni dezastrul. A făcut brusc o rostogolire şi elicopterul a căzut peste cea mai apropiată grădiniţă", a declarat sursa pentru publicaţia amintită.

Context

Reamintim că în urma accidentului aviatic, 14 persoane au murit, printre care - un copil, 25 de persoane au fost rănite, dintre care 11 copii. Printre cei decedaţi se numără ministrul Afacerilor Interne, primul său adjunct şi secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne.

După cum s-a raportat, SBU a luat în considerare trei versiuni principale ale accidentului aviatic din Brovary. Printre acestea se numără încălcarea regulilor de zbor, defecţiunea tehnică a elicopterului, acţiuni deliberate de distrugere a vehiculului.