Ce spun datele preliminare despre cauzele accidentului aviatic în care a murit ministrul de Interne ucrainean [Surse]

Accident de elicopter în estul Kievului
Accident de elicopter în estul Kievului (mai.gov.md)

Datele preliminare ale examinării accidentului aviatic ce a avut loc recent în Brovary, regiunea Kiev, şi în urma căruia şi-a pierdut viaţa ministrul de Interne al Ucrainei, relevă o eroare de pilotaj drept cauză a prăbuşirii elicopterului, informează publicaţia Strana Today, citând surse din cadrul ministerului amintit.

Potrivit acestora, pilotul elicopterului a zburat prea jos în condiţii de vizibilitate limitată - în acea zi era ceaţă densă - şi a observat prea târziu clădirea înaltă. Potrivit unuia dintre interlocutorii de la "Strana" din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pilotul a ales o astfel de rută din cauza temerilor legate de atacuri cu rachete din Bielorusia.

"REP (Suprimarea radioelectrică - n.r.) a noastră a funcţionat. A afectat navigaţia. Pilotul a decis să zboare prin Brovary. Era ceaţă şi nu era lumină, respectiv, luminile roşii de pe clădirile înalte erau stinse. Într-un moment critic, deja foarte aproape, pilotul a văzut casa, dar nu mai avea opţiuni pentru a preveni dezastrul. A făcut brusc o rostogolire şi elicopterul a căzut peste cea mai apropiată grădiniţă", a declarat sursa pentru publicaţia amintită.

Context

Reamintim că în urma accidentului aviatic, 14 persoane au murit, printre care - un copil, 25 de persoane au fost rănite, dintre care 11 copii. Printre cei decedaţi se numără ministrul Afacerilor Interne, primul său adjunct şi secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Interne.

După cum s-a raportat, SBU a luat în considerare trei versiuni principale ale accidentului aviatic din Brovary. Printre acestea se numără încălcarea regulilor de zbor, defecţiunea tehnică a elicopterului, acţiuni deliberate de distrugere a vehiculului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe