Ce spun chinezii despre semnul calului?

Cai de teracotă, China, British Museum
Cai de teracotă, China, British Museum (Leon Neal / AFP / Getty Images)

Conform ciclului celor cinci elemente, 2014 este anul calului de lemn, care este privit ca un an cu victorii rapide, aventuri neaşteptate şi romanţe surprinzătoare.

Chinezii cred despre cal că este una dintre cele mai importante fiinţe pentru omenire.

Calul - elegant - simbolizează un caracter puternic, impulsiv, cu scopuri simple. Calul este cunoscut drept un animal uşor de dresat şi independent - mânzul se poate ridica la mai puţin de 10 minute după naştere şi începe să meargă aproape instantaneu după aceea.

Se crede că cei care sunt născuţi în Anul Calului, de obicei, au maniere superioare, şi acordă mai multă atenţie înfăţişării lor - atât ca stil cât şi prin accesorii. Aceste persoane sunt generoase şi adoră extravaganţa luxoasă.

În general au, de asemenea, un spirit liber şi se află mereu în mişcare, ducând dorul libertăţii de a călători. Atitudinea lor în general este pozitivă, simplă, aflându-se înaintea altora. La fel de încăpăţânate ca şi caii, persoanelor născute în Anul Calului le displace să fie restricţionate. Nu acceptă ajutor de la alţii cu uşurinţă.

Având o personalitate deschisă, celor născuţi sub acest semn le este uşor să-şi facă prieteni peste tot. Elocvenţa şi talentul persuasiv fac din aceste persoane lideri naturali. De asemenea, fiind vesele şi amabile, se înţeleg cu uşurinţă cu alte persoane. Înzestrate cu o capacitate de înţelegere puternică, ele ştiu de multe ori gândurile altor oameni.

Au o mare varietate de interese, cum ar fi teatrul, muzica, sportul, etc. Aceste persoane sunt de obicei atletice şi orientate spre sport.

Fiind extrem de harnice şi creative, de multe ori aceste persoane progresează direct spre obiectivele lor. Învaţă noi abilităţi cu uşurinţă şi într-un ritm accelerat. Personalitatea lor le permite să ajungă oameni de afaceri excelenţi care pot avea un volum uimitor de sarcini, pe care le duc la capăt cu o precizie la fel de uimitoare.

Cu toate acestea, odată ce dau de dificultăţi şi frustrări, nativii acestui semn pot fi nerăbdători şi tind să schimbe direcţia cu uşurinţă. Nu le place să facă lucruri singuri şi sunt satisfăcuţi atunci când sunt îmbrăţişaţi, aclamaţi şi admiraţi. Înzestraţi cu spirit de aventură, îşi vor arăta inteligenţa şi talentele mai ales în momentele critice, ceea ce îi face impresionanţi.

Mai mult decât atât, ei pot face cu uşurinţă avere, dar nu neapărat o şi păstrează - pentru că se răzgândesc constant şi îşi schimbă strategiile.

Nativii acestui semn nu pot păstra secrete, din cauza naturii lor deschise şi libere. Înclinaţia de a invada intimitatea altora constituie o deficienţă semnificativă a acestor persoane. Ca şi impulsivul cal, le place să încerce totul, dar de multe ori nu reuşesc. Din fericire, ele sunt optimiste şi nu se dau bătute în faţa eşecurilor, fiind, prin urmare, capabile să-şi atingă în cele din urmă obiectivul.

În general vorbind, persoanele născute în anul Calului au talente mari şi ştiu cum să reacţioneze rapid şi să se ocupe de lucruri în mod eficient. Din moment ce ştiu că talentele lor înnăscute sunt excelente, ele sunt de multe ori arogante, indiferente faţă de alţii, egoiste şi ambiţioase. Prin urmare, nu se vor simţi rău după ce vor obţine ceea ce doresc în detrimentul intereselor altora. Această caracteristică a personalităţii lor este piatra lor de încercare.

În ceea ce priveşte dragostea, persoanele născute în Anul Calului îşi pot exprima sentimentele direct. Aceste persoane sunt uşor de atins şi, prin urmare, uşor de rănit. Ele pot sacrifica totul pentru dragostea adevărată, acesta fiind unul dintre factorii care pot să le facă să eşueze.

Calul de lemn reprezintă un echilibru fericit între trăsăturile principale ale persoanelor născute sub semnul calului. Elementul de lemn le face mai stabile, mai puţin capricioase şi mai puţin predispuse la accese de furie.