Ce se mai întâmplă în campanie: SRI spune că Elena Lasconi nu a fost angajata sau colaboratoarea serviciului

Elena Lasconi (Captură video)
Andrei Pricopie
02.10.2024

SRI confirmă că preşedinta USR, Elena Lasconi, nu a fost angajata sau colaboratoarea Serviciului de Informaţii, potrivit unui răspuns oficial publicat de partid.

"Ca urmare a informaţiilor false repetate de nenumărate ori în spaţiul public, potrivit cărora Elena Lasconi ar fi fost angajata lui Radu Timofte, în perioada 2001-2002, la SRI, preşedinta USR a cerut clarificarea acestui subiect de către Serviciul Român de Informaţii. Într-un răspuns oficial, SRI confirmă ceea ce Elena Lasconi a spus în nenumărate rânduri: nu a colaborat cu SRI, nu a fost angajata acestui serviciu, nu a beneficiat de ajutor din partea Serviciului pentru a cumpăra un apartament", a transmis USR.

Mesajul transmis de Elena Lasconi după răspunsul SRI

"Ştiu că sunt un candidat incomod, ştiu că nu au cu ce să mă atace, ştiu că inventează o serie de mizerii pentru a încerca să-i convingă pe români că toţi politicienii sunt la fel. Dar nu e aşa. Eu nu am ascuns nimic din trecutul meu, ba chiar, vreme de 25 de ani, orice român a putut să vadă dacă mă duc sau nu la serviciu şi la ce serviciu mă duc, aprinzând televizorul şi urmărindu-mi reportajele, buletinele de ştiri sau emisiunile. SRI spune negru pe alb că toate mizeriile aruncate despre mine în spaţiul public sunt false.

Adevărul iese întotdeauna la lumină! Peste două luni, avem şansa de a schimba real acest sistem susţinut de o mână de oameni care, la ordin, execută tot ceea ce li se cere şi care urmăresc mereu doar interesul personal.

Nu este deloc un lucru ruşinos să lucrezi pentru Serviciile Române de Informaţii, este o onoare să îţi slujeşti aşa ţara. Dar este o ruşine să foloseşti Serviciile pentru jocuri politice ori pentru interese personale. Nu am lucrat pentru SRI, dar jos pălăria în faţa celor care lucrează cu onestitate şi profesionalism în acest sistem. Ruşine să le fie celor care mint, fac tot soiul de combinaţii dubioase şi folosesc instituţiile statului pentru beneficii personale", a declarat Elena Lasconi.

Găsiţi mai jos răspunsul oficial al SRI.

Răspuns SRI în cazul Elena Lasconi
Răspuns SRI în cazul Elena Lasconi

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor