Ce mai e nou prin Coreea comunistă: Portretul lui Kim Jong-un, expus alături de cele ale tatălui şi bunicului său

Dictatorul nord-coreean Kim Jong Un, vizitând o şcoală. Pe peretele unei săli de clasă se pot vedea tablourile liderului comunist si ale predecesorilor săi (Getty Images)
D.B.
23.05.2024

O emisiune difuzată de presa nord-coreeană a arătat un portret al liderului nord-coreean Kim Jong-un expus pentru prima dată alături de cele ale predecesorilor săi. Un expert susţine că acesta este un semn al încrederii lui Kim în propria conducere, care durează de mai bine de 10 ani, potrivit NHK World Japan.

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a relatat, miercuri, că liderul nord-coreean a participat la o ceremonie de deschidere a unei şcoli de formare a cadrelor de partid în capitala Phenian în ziua precedentă.

Emisiunea a arătat portretul lui Kim Jong-un afişat alături de cele ale bunicului său, Kim Il Sung, şi ale tatălui său, Kim Jong Il, într-o sală de clasă.

Radio Press, care monitorizează mass-media nord-coreeană, afirmă că este pentru prima dată când o astfel de expunere a fost confirmată în presa oficială.

"Oricine vizitează acest loc poate găsi un răspuns clar la modul în care se continuă linia vitală a partidului şi a revoluţiei", a menţionat Kim într-un discurs.

Profesorul Isozaki Atsuhito de la Universitatea Keio, expert în Coreea de Nord, a declarat că afişarea portretului reflectă încrederea actualului lider în guvernarea sa, care durează de mai bine de 10 ani, şi îl plasează la acelaşi nivel cu predecesorii săi. El a spus că arată, de asemenea, că acum este epoca lui Kim Jong-un.

El a adăugat că, pe măsură ce existenţa fiicei lui Kim devine mai cunoscută, afişarea succesiunii ereditare a puterii ar putea servi drept un mesaj al continuităţii regimului. Atsuhito a sugerat că mişcarea ar putea sugera potenţialul unei succesiuni de a patra generaţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor