CCR: Numirile consilierilor de conturi Donovici şi Vorniceanu, neconstituţionale

Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR).
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). (dcnews.ro)
Flori Mladin
10.07.2014

Curtea Constituţională a României (CCR) a decis joi că sunt neconstituţionale numirile la Curtea de Conturi a consilierilor Constanţa Donovici (PSD) şi Marius Vorniceanu (PSD), în urma sesizării transmise de grupurile parlamentare liberale din Camera Deputaţilor şi din Senat, conform unui comunicat de presă transmis Epoch Times.

Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit. l) din Constituţia României şi al art.27 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, s-a întrunit pentru a soluţiona sesizarea formulată de Grupurile parlamentare ale Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor şi Senat, referitoare la neconstituţionalitatea Hotărârii Parlamentului nr.28 din 16 iunie 2014 privind numirea unor consilieri de conturi şi a unui vicepreşedinte la Curtea de Conturi.

După deliberările care au avut loc, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis sesizarea şi a constatat că Hotărârea Parlamentului nr.28 din 16 iunie 2014 este neconstituţională în ceea ce priveşte numirea în funcţia de consilieri de conturi a doamnei Constanţa-Anca Donovici şi a domnului Marius Vorniceanu.

Decizia este definitivă şi general obligatorie şi se comunică preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României.

Argumentările reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în decizia care se va publica în Monitorul Oficial al României, Partea I.

În data de 16 iunie, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a fost validat Vasile Cosmin Nicula, propus de PSD, în funcţia de vicepreşedinte al Curţii de Conturi, iar funcţiile de consilieri de conturi la aceeaşi instituţie au fost validaţi: Dedsi Attila (UDMR), Constanţa Donovici (PSD), Dan Firţescu (PSD), Ileana Manuela Pieleanu (PC) şi Marius Vorniceanu (PSD).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor