CCR explică: Noi am solicitat Guvernului doar listele pe baza cărora s-a organizat referendumul

Curtea Constituţională a României (CCR) a trimis luni o adresă către Guvern în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate potrivit Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie. Ceea ce înseamnă că ideea organizării unui recensământ a fost proastă încă de la început şi nu-şi avea rostul.
Magistraţi ai Curţii Constituţionale la Palatul Cotroceni (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
06.08.2012

Curtea Constituţională a României (CCR) a trimis luni o adresă către Guvern, în care precizează că a solicitat listele electorale permanente, actualizate potrivit Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului şi listele în baza cărora s-a organizat consultarea populară din 29 iulie. Ceea ce înseamnă că ideea organizării unui recensământ a fost proastă încă de la început şi nu-şi avea rostul.

"Având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului României, care a avut loc în data de 3 august 2012, cu privire la datele solicitate Guvernului prin Adresa Curţii Constituţionale a României nr.5305 din 3 august 2012, Plenul Curţii Constituţionale revine cu o adresă precizatoare", relevă un comunicat de presă de luni.

Totodată, în anexa ataşată comunicatului se precizează că, "având în vedere interpretările diferite apărute în mass-media şi în conferinţa de presă a Guvernului" din 3 august, preşedintele Curţii, Augustin Zegrean, precizează că plenul CC "a solicitat Executivului listele electorale permanente, actualizate conform dispoziţiilor articolului 17, alineatul 2, din Legea 3/2000, liste în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu".

Astfel, se pare că nefericita confuzie privind solicitarea adresată Guvernului, în urma discuţiilor Curţii Constituţionale din 2 august, s-a produs din cauza unei comunicări făcute de un judecător al Curţii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea către Executiv.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor