Cazul "Stănescu". Scandal la TV: "N-a reuşit să explice cum a ajuns un şofer de la CAP cel mai bogat agricultor din România"

Paul Stănescu (Captură video)
Andrei Pricopie
10.07.2024

Controversatul baron PSD de Olt, Paul Stănescu, a fost ţinta unui atac dur venit din partea reprezentanţilor PNL şi USR invitaţi în emisiunea "Bună, România" de la postul B1 TV. Social-democratul prezent a încercată să îi ia apărarea colegului său de partid, însă cu greu a putut face faţă "tirului".

În dezbatere au intervenit şi cei doi moderatori ai emisiunii - Răzvan Zamfir şi Radu Buzăianu - care au punctat o serie de suspiciuni legate de afacerile din jurul lui Paul Stănescu.

Vă invităm să urmăriţi schimbul de replici.

Adrian Cozma (PNL): Domnul Stănescu, ca să nu ratăm asta cu domnul Stănescu, vrea alianţă şi după 2025. Şi asta înseamnă că mai vrea să mai prăduiască ceva omul. Nu i-a ajuns stabilitatea de până acum. Acum vrea omul şi un braţ al Dunării. Stuful l-a luat, tot ce era de luat, l-a prăduit tot. Nu a reuşit nici până acum să explice cum a ajuns un şofer de la CAP cel mai bogat agricultor din România, adică domnul Stănescu. Asta vrea domnul Stănescu.

Marius Humelnicu (PSD): Nu a prăduit. Ştiţi, ca diplomat, faceţi atac la persoană şi nu e corect, să ştiţi.

Adrian Cozma: Ştiu că vă trage de urechi, după asta, domnul Stănescu. Ne-a luat stuful şi ne-a luat fondurile europene.

Marius Humelnicu: Nu mă trage de urechi, credeţi-mă, ne-am mai întâlnit în emisiuni. V-am spus de fiecare dată. Dacă doar jigniţi omul şi doar veniţi de la Partidul Naţional Liberal şi nu veniţi cu măsuri în care să spuneţi...

Diana Stoica (USR): A luat stuful şi l-a transformat în pajişte.

Radu Buzăianu: E un subiect sensibil pentru mine. Vreau să clarific treaba asta, că e important ce vă spun. L-am auzit pe domnul Barbu, autorul problemei cu stuful. Întrebat de către un reporter: "Domnule, şi ce se întâmplă cu stuful până la urmă?" Omul zice: "Păi ce să se întâmple? Am dat banii de subvenţii, gata." Deci, domnul Barbu a confirmat de la agricultură că s-a dat banul pe stuf. Vă rog frumos să înţelegeţi lucrul ăsta.

Marius Humelnicu: Este o anchetă. Este o anchetă la nivel...

Adrian Cozma: Dar ei nu ştiu că fondurile europene sunt cercetate de Parchetul European. Şi acum toţi românii stau şi se uită, şi aşteaptă să vedem care e soluţia, totuşi, în ţara asta românească, unde credem că avem stat de drept şi democraţie...

Marius Humelnicu: E doar atac la persoană, să ştiţi că nu vă ajuta cu nimic.

Răzvan Zamfir: Staţi un pic aşa, că să ne lămurim cu nişte chestiuni. Domnule Cozma, doamnă Stoica, domnule Humelnicu, Paul Stănescu e un personaj controversat. Dincolo de dubioşenia legată de fonduri europene... Să ne lămurim cu nişte chestiuni. E bine că a fost şofer la CAP? E rău că l-a investigat pe domnul Stănescu?

Domnule, n-au zis că mai era o anchetă pe fermele de purcei? E firma Big Pork Food din Corabia. Cum îi zice, mă? Big Pork Food din Corabia şi Tomac Group din Vişina. Câţi Paul Stănescu sunt, domnule, în Vişina?

Adrian Cozma: Toţi nepoţii lui Stănescu. Deci, fermele de purcei. Domnule Humelnicu, nu vreau să ne prostim. Eu ştiu că sunteţi într-o poziţie ingrată. Dar realitatea de astăzi şi declaraţiile pe care le face domnul Stănescu în numele stabilităţii... hai să mai dăm un tun, pentru că asta lasă... domnul Stănescu.

Răzvan Zamfir: Fermele astea două, Big Pork Food este deţinută de Mihai Ştefan Stănescu şi de Alex Florin Stănescu. Sunt neamuri.

Marius Humelnicu: Să ştiţi că mie nu-mi place, de exemplu, tonalitatea vocii domnului Cozma.

Răzvan Zamfir: Nu vreau să facem acum dosare de cadre, că cine a fost tatăl, cine a fost mama. Dar nu trebuie să ne imaginăm că firmele neamurilor lui Paul Stănescu nu au legătură cu Paul Stănescu. Că şi Paul Stănescu e băiatul primarului din Vişina. Ăştia sunt de patru generaţii implicaţi politic.

Diana Stoica: Eu cred că orice om poate să se prindă că sunt prea multe coincidenţe de acestea bănoase în rândul apropiaţilor, nepoţilor, rudelor domnului Paul Stănescu. Şi eu sunt de acord şi ştiu ce spunea domnul Cozma mai devreme. Dacă tot sunt atât de nenorociţi pesediştii, nu înţeleg ce mai caută la guvernare de doi ani de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor