Cazul Năstase: Poliţiştii pot pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au stabilit azi că poliţiştii pot pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei de către Adrian Năstase.
Tribunalul a stabilit că Năstase poate executa pedeapsa (MUGUR VARZARIU / AFP / GettyImages)
Cristina Boiangiu
26.06.2012

Magistraţii de la Tribunalul Bucureşti au stabilit azi că poliţiştii pot pune în aplicare mandatul de executare a pedepsei de către Adrian Năstase şi că nu există nici un impediment. Decizia instanţei poate fi însă atacată cu recurs.

În acelaşi timp, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat că există suspiciuni privind diagnosticul pus fostului premier Adrian Năstase care a încercat să se sinucidă după ce a aflat că a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare. Kovesi a făcut declaraţia respectivă în contextul în care medicul care s-a ocupat de tratarea lui Năstase, Şerban Brădişteanu, a fost audiat de procurorii DNA şi apoi a fost pus sub urmărire penală. Pentru a se afla mai multe amănunte despre corectitudinea diagnosticului pus lui Năstase, vor fi verificate toate actele medicale şi modul în care acestea au fost emise.

Procurorii DNA suspectează că între persoanele vizate în acest dosar au existat înţelegeri premergătoare legate de modul în care să se facă arestarea şi ulterior încarcerarea lui Năstase, în baza condamnării definitive în dosarul "Trofeul calităţii".

Fostul premier Adrian Năstase a încercat să se sinucidă, pe 20 iunie, la locuinţa sa din strada Zambaccian, după ce a fost condamnat definitiv la doi ani de detenţie în dosarul "Trofeul calităţii". Năstase este internat la Spitalul Floreasca, unde a fost operat în 21 iunie şi urmează ca mâine să fie expertizat la Institutul de Medicină Legală pentru a se vedea dacă poate suporta regimul de detenţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor