Cazanciuc semnează mandatele pentru cei cinci foşti miniştri în dosarul Microsoft

Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei
Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a anunţat luni că a semnat avizele primite de la preşedintele Băsescu, pentru începerea urmăririi penale a cinci foşti miniştri în dosarul Microsoft şi că le-a trimis procurorului general.

"Ele (avizele — n.r.) au venit vineri seara, în weekend colegii mei au lucrat la procedurile interne, azi de dimineaţă le-am semnat pentru a fi trimise la procurorul general", a declarat Cazanciuc, citat de Agerpres, la conferinţa anuală anticorupţie "Bune practici în prevenirea corupţiei, promovarea integrităţii şi a transparenţei".

Totodată, ministrul Justiţiei şi-a exprimat speranţa ca şi parlamentarii îşi vor da acordul pentru urmărirea penală a foştilor demnitari, lucru care se va reflecta pozitiv în viitorul raport MCV.

"Înseamnă că avem instituţii puternice care anchetează, aşa cum au demonstrat de fiecare dată, marile cazuri de corupţie şi cred că este în interesul tuturor ca acest dosar să fie soluţionat cât mai rapid, pentru a vedea cine se face vinovat de anumite fapte şi cine nu", a mai declarat Cazanciuc.

Reamintim că, în urmă cu trei zile, preşedintele Traian Băsescu a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni, că a aprobat începerea urmăririi penale a cinci foşti miniştri implicaţi în dosarul Microsoft.

"În ceea ce priveşte solicitarea făcută de ministrul Justiţiei cu privire la cinci foşti miniştri, legat de dosarul Microsoft, am aprobat sau corect, din punct de vedere al legii, este: am cerut ministrului Justiţiei — şi l-am informat pe procurorul general legat de această solicitare făcută către ministrul Justiţiei — începerea urmăririi penale pentru doamna Ţicău Adriana, pentru domnul Sandu Gabriel, pentru domnul Athanasiu Alexandru, pentru domnul Tănăsescu Nicolae Mihai şi pentru domnul Funeriu Daniel", a declarat şeful statului.

Revenind la speranţele lui Cazanciuc cu privire la acordul parlamentarilor pentru urmărirea penală a celor cinci foşti miniştri, reamintim că Parlamentul şi-a câştigat în perioada guvernării Ponta reputaţia de "scut pentru corupţi", după ce a respins, pe bandă rulantă, cererile de urmărire penală a demnitarilor corupţi.

Numeroşi politicieni - Florin Aurelian Popescu (PMP, fost PDL), Marius Ovidiu Isăilă (PSD, fost PDL), Daniel Chiţoiu (PNL), Vlad Alexandru Cosma (PSD), Varujan Vosganian (PNL), Ion Stan (PSD), Victor Paul Dobre (PNL), Laszlo Borbely (UDMR) - au scăpat de urmărire penală sau de arestare preventivă "graţie" colegilor lor parlamentari, care au blocat Justiţia, făcând scut în jurul lor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne