Caz revoltător de sclavie. Copil ţinut în cuşcă la o stână şi obligat să muncească

(Captură Foto)

Un copil a fost exploatat timp de patru ani la o stână din judeţul Braşov, fiind ţinut într-o cuşcă şi obligat să muncească, anunţă procurorii DIICOT după ce poliţiştii au făcut descinderi în locul unde era ţinut sclav minorul.

Copilul exploatat are 13 ani, au precizat pentru News.ro surse judiciare. El ar fi fost agresat în mod repetat, adăpostit într-o cuşcă amenajată la stână, fără minime condiţii de igienă şi ţinut într-o continuă stare de aservire.

„Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Braşov efectuează percheziţii domiciliare la două aşezări pastorale (stână şi grajduri) situate pe raza judeţului Braşov, într-o cauză privind săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori şi rele tratamente aplicate minorului. Din cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei inculpaţi (rechizitoriul din 11.01.2024), a reieşit faptul că în perioada 2018 - 2022 aceeaşi victimă minoră, a fost exploatată prin obligarea la muncă în condiţii deosebit de grele de către un făptuitor, proprietar al unor stâne situate pe raza unei comune din judeţul Braşov”, a precizat DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, potrivit Agerpres.

Audierile se vor desfăşura la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Braşov. Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul IJJ Braşov. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Română.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne