Catedrala Patriarhală din Capitală, evacuată după o alertă falsă cu bombă. Ce l-a supărat pe făptaş

Catedrala Patriarhală din Bucureşti (YouTube Screenshot)
Andrei Popescu
21.05.2024

Catedrala Patriarhală din Bucureşti a fost evacuată de urgenţă, luni, din cauza unei ameninţări cu bombă, care s-a dovedit a fi o alarmă falsă.

Echipe de poliţişti, jandarmi, SMURD, pompieri şi experţi pirotehnici de la SRI au fost trimişi la faţa locului, inclusiv la sediul Patriarhiei Române.

Apelul la 112 care a declanşat evacuarea bisericii a fost făcut de un bărbat cu tulburări de sănătate mintală din localitatea Săvineşti.

Potrivit autorităţilor, bărbatul ar fi anunţat că a plasat o bombă artizanală în zona catedralei, după care a închis apelul.

Operatorul Serviciului Unic de Urgenţă l-a reapelat de mai multe ori pe bărbatul respectiv şi l-a convins să rămână în telefon suficient de mult timp pentru ca autorităţile să identifice locul de unde a fost făcut apelul.

În cele din urmă, oamenii legii l-au găsit pe apelant în curtea casei, agitat şi susţinând că este fiul Maicii Domnului şi al lui Dumnezeu.

Surse din cadrul anchetei au declarat că bărbatul le-a spus oamenilor legii că s-a înfuriat după ce a auzit la ştiri cum au fost făcute promovările în cadrul Patriarhiei.

Ulterior, bărbatul, cunoscut în zonă ca având tulburări mintale, a fost transportat la spital şi internat la secţia de Psihiatrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor