Cătălin Predoiu se lansează în critici dure la adresa "talentatului domn Tăriceanu"

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

Acuzat de Călin Popescu Tăriceanu că nu are experienţă în politică şi că nu este talentat, motiv pentru care n-ar fi bun de premier, prim vicepreşedintele PNL, Cătălin Predoiu îi dă o replică dură şefului Senatului.

"Dl Tăriceanu îşi anunţă disponibilitatea de a fi premier cu argumentul implicit că e talentat. S-a discutat şi se va mai discuta mult despre oportunitatea măsurilor de austeritate din 2010. S-a discutat prea puţin despre cauzele care au condus la criza din 2009-2010.

Când economia globală era răvăşită de criza din 2008, talentatul domn Tăriceanu spunea că nu există criză şi ne îndemna să investim pe credit în America", scrie Predoiu, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Predoiu, în mandatul său de premier, Tăriceanu a omis să acrediteze autorităţile naţionale pentru absorbţia fondurilor europene iar dezastrul fondurilor europene din mandatul lui Ponta îşi are originea în dezastrul administrativ provocat de talentatul domn Tăriceanu.

"În mandatul său de Premier, talentatul domn Tăriceanu, pretins de dreapta, a încărcat aparatul de stat cu aproximativ 150000 de posturi noi care au umflat anvelopa salarială în timp ce deficitul bugetar era cu greu ţinut în frâu la 5%.

La sfârşitul mandatului său de premier, talentatul domn Tăriceanu a lăsat Trezoreria goală şi facturi neplătite de aproximativ 3 miliarde de euro.

În rezumat, talentele dlui Tăriceanu au însemnat: incapacitatea de a anticipa criza din 2008, umflarea birocraţiei, deficit uriaş, facturi neplătite de 3 miliarde euro, fondul de dezvoltare alocat pentru cheltuieli şi nu pentru investiţii, zero lei, zero bani în trezorerie.

Talentatul domn Tăriceanu a lăsat ţara într-o groapă, cum îi place altui talent politic să spună, dl Ponta. A fost nevoie de patru ani şi de sacrificii enorme pentru ca economia să fie scoasă cât de cât la mal din vârtejul crizei în care a aruncat-o talentatul domn Tăriceanu", mai adaugă Predoiu.

Prim vicepreşedintele PNL mai opinează că originea austerităţii din 2010 are drept cauză dezastrul lăsat în urma sa de Tăriceanu.

"Din păcate, iresponsabilitate dlui Tăriceanu din 2008 s-a reîncarnat în dl Ponta. E cu adevărat paradoxal faptul că, invocând înviorarea economiei datorită măsurilor de redresare luate înainte de a prelua dânsul Guvernul, dl Ponta să o saboteze pe viitor cu aceleaşi măsuri nechibzuite şi lipsă de reforme, exact ca în mandatul talentatului domn Tăriceanu. Piloţi de raliuri amândoi, răniţi la genunchi amândoi, domnii Tăriceanu şi Ponta mai au ceva în comun: talentul politic de a submina economia pe termen lung. Sunt convins că vor împărtăşi aceeaşi soartă politică nefericită", concluzionează Predoiu.

Postarea prim vicepreşedintelui PNL vine în contextul în care vineri seara preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat într-un interviu televizat că Predoiu nu este potrivit pentru funcţia de premier al României, catalogându-l drept caraghios şi lipsit de talent.

"Nu e de premier. A făcut un progres politic cât a fost ministru al Justiţiei, dar foarte modest. El a fost un ministru mai degrabă tehnocrat – nu avea un profil politic. De când a ajuns printre liderii PNL, supralicitează permanent şi devine tot mai des ridicol, caraghios, pentru că nu are experienţă în politică şi nici prea mare chemare către politică, în sensul talentului", a declarat preşedintele Senatului, citat de B1 TV, întrebat ce crede despre Predoiu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.