Cât timp vor mai putea moldovenii călători în Uniunea Europeană fără vize?

(photos.com)

Mulţi moldovenii au început să se întrebe cât timp vor mai putea călători în Uniunea Europeană fără vize? Potrivit liderului Mişcării Antimafie, Sergiu Mocanu, Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană ar putea fi anulat, căci implementarea lui în R. Moldova cere ca procuratura să fie independentă, "ceea ce înseamnă închisoare pentru mulţi dintre demnitarii implicaţi în diferite scheme dubioase, mafiote sau de corupţie".

Liderul Mişcării Antimafie a anunţat că formaţiunea sa va protesta împotriva respingerii în mod deschis a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană în faţa Parlamentului din Chişinău.

„Discuţiile privind votarea guvernului ascunde un singur motiv. Este un spectacol cinic. Într-un mod deschis are loc respingerea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Dacă lucrurile vor merge aşa, în iulie partenerii europeni vor introduce sistemul de vize pentru moldoveni. Regimul de vize a fost eliminat cu un credit mare din punct de vedere politic. R. Moldova urma sa îndeplinească multe cerinţe”, a notat Sergiu Mocanu.

Mocanu a ţinut să-l sfătuiască pe Mihai Ghimpu, liderul PL, să nu renunţe la condiţiile impuse celorlalte două partide, în perioada negocierilor, cea mai importantă fiind reforma justiţiei şi înlocuirea procurorului general cu unul european.

„Acţiunile PL sunt confuze şi neproductive. Ghimpu este sprijinit de noi doar în măsura în care transmite mesaje coerente. Nu ca şi-ar dori o justiţie independentă, dar el cere şi pârghii la guvernare. Ghimpu ar putea înainta doar condiţiile cu privire la o justiţie independentă şi un procuror european şi ar putea sprijini un guvern minoritar. Asta ar fi singura soluţie, dar nu să ajungă la guvernare. Ministerele Economiei şi al Transporturilor sunt puncte în care intri în cârdăşie cu Plahotniuc”, a adăugat politicianul.

Amintim că miercuri, 4 februarie, membrii Partidului Liberal s-au întâlnit cu premierul Iurie Leancă pentru consultări. După consultări, Mihai Ghimpu a declarat că nu este împotriva sa voteze guvernul Leancă, subliniind doar ca şi-ar dori să discute despre asta cu liderii PLDM şi PD.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe