Carmen Dan, "surpriză" din Diaspora: Dacă nu rezolvă urgent problema, depunem plângere penală

Carmen Dan, ministrul PSD de Interne, riscă să se aleagă cu o plângere penală pe numele său din partea Federaţiei asociaţiilor de români din Europa.
Carmen Dan(MAI),
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, trebuie să rezolve de urgenţă situaţia creată la ghişeele de eliberare a paşapoartelor, a solicitat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, Federaţia asociaţiilor de români din Europa.

"De la începutul lunii august, în faţa ghişeelor pentru eliberarea paşapoartelor s-au format cozi uriaşe din cauza neadaptării acestor servicii la valul mare de români care vin din străinătate în vacanţă şi doresc să îşi schimbe şi documentele. Dacă doamna ministru nu va rezolva cu maximă urgenţă această problemă, FADERE va face plângere penală impotriva acesteia. Este inadmisibil ca după 10 ani să spui că încă eşti luat prin surpindere de românii care în luna august vin în număr mare în ţară şi doresc să îşi înnoiască documentele. Statul român încă nu s-a obişnuit cu ideea că 25% dintre cetăţenii săi sunt plecaţi în afara ţării", a transmis organizaţia.

FADERE susţine că este "revoltător" ca un cetaţean român care vrea să îşi petreacă două săptămani de concediu împreună cu familia, să îşi piardă jumătate din timp pe la ghişee.

"I-am văzut pe politicieni întrebându-se de multe ori, de ce românii din diaspora nu se întorc acasă. Situaţia de faţă poate fi un exemplu.
După ce ai locuit câţiva ani într-o ţară occidentală, îţi vine greu să mai accepţi bătaia de joc dâmboviţeană a statului faţă de cetăţean", a declarat Daniel Tecu, preşedintele organizaţiei.