Carmen Dan, după măcelul din Piaţă: N-am ce să-mi reproşez, am fost responsabilă. Vor să scape de mine cu orice chip

"Sunt unii care îşi doresc cu orice chip să scape de ministrul de Interne, de Guvern", a reacţionat Carmen Dan, după ce pe numele său au fost depuse mai multe plângeri penale în urma intervenţiei în forţă a Jandarmeriei din Piaţa Victoriei, care s-a soldat cu numeroase victime în rândul populaţiei.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan.
Ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan. (Epoch Times România)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a subliniat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu are ce să-şi reproşeze în urma incidentelor violente din Piaţa Victoriei.

"Ce-am transmis sâmbătă cu ocazia declaraţiei de presă rămâne de actualitate. În ultima vreme am auzit foarte multe invenţii care nu pot fi numite ştiri, despre faptul că aş fi instituit diverse celule, diverse comitete. Eu cred că sunt unii care îşi doresc cu orice chip să scape de ministrul de Interne, de Guvern. Zic să rămânem într-o stare de normalitate. Ce-am declarat atunci, susţin şi acum. Până la urmă sunt acele verificări care se vor face. Sunt la dispoziţia organelor de anchetă. Chiar îmi doresc ca acestea să-şi facă treaba şi să stabilească în ce mod ministrul şi-a exercitat competenţele plecând de la ideea pe care am susţinut-o şi cu ocazia ieşirii mele de sâmbătă. Nu mi-am depăşit în niciun fel competenţele legale, iar Jandarmeria şi-a coordonat toată intervenţia sub supravegherea unui procuror militar, care a fost în Piaţă", a declarat Carmen Dan.

Întrebată dacă este mulţumită de intervenţia jandarmilor din seara de 10 august, ministrul de Interne a replicat: "Am spus sâmbătă ce am constatat eu în urma acelei intervenţii. Sunt şefii misiunilor operative care au fost acolo în Piaţă. Este un întreg dispozitiv care s-a ocupat de coordonarea intervenţiei şi repet, totul sub supravegherea unui procuror militar."

"Nu am ce să-mi reproşez. Am făcut ceea ce trebuia să facă un ministru de Interne responsabil", a subliniat Carmen Dan.

Merită menţionat că şeful Parchetului Militar a contrazis-o pe Carmen Dan şi a dezvăluit că niciun procuror militar nu a fost mandatat să ia parte la evenimentele violente care au avut loc în Piaţa Victoriei. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne