Carlos Alcaraz sărbătoreşte a doua sa victorie ATP în faţa lui Felix Auger-Aliassime

Carlos Alcaraz (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
11.03.2024

Spaniolul l-a înlăturat pe canadianul Felix Auger-Aliassime cu 6-2, 6-3, oprindu-l pe canadian pentru al doilea sezon consecutiv la primul ATP Masters 1000 din calendar. Cu un efort constant şi solid, Alcaraz a reuşit să îşi plaseze loviturile cu intenţie de la începutul până la sfârşitul meciului.

"Cred că nu a obţinut prea multe puncte pe serviciul său, iar el se bazează destul de mult pe această lovitură", a declarat Alcaraz după ce a obţinut 46% din puncte (16/35) la prima lovitură a canadianului.

"Am reuşit să bag aproape toate break-urile şi să joc punctele. Simt că îi sunt superior pe linia de fund, am încercat să bag mingi în teren şi mi-a ieşit bine. Am jucat agresiv şi am făcut mai puţine greşeli. A fost un meci aproape perfect pentru mine".

Spaniolul îl va înfrunta în optimi pe ungurul Fabian Marozsan, un jucător cu un talent imprevizibil la mijlocul terenului, care l-a surprins sezonul trecut pe zgura turneului ATP Masters 1000 de la Roma.

Numărul 58 în clasamentul PIF ATP, care l-a învins pe Thiago Seyboth Wild cu 6-2, 6-2 în meciul de deschidere al zilei, a dovedit încă o dată că poate să strălucească la turneele de nivel ATP Tour Gold. Cu doar trei prezenţe în finală în turneele ATP Masters 1000 la activ, ungurul are 10-2, după ce a ajuns în turul patru la Foro Italico şi în sferturile de finală ale Rolex Shanghai Masters înainte de a ajunge la Indian Wells Tennis Garden, informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor