ATP 500 Rio de Janeiro: Carlos Alcaraz s-a retras de la Rio Open după o accidentare la gleznă [video]

Carlos Alcaraz (screenshot via Youtube)
Mioara Stoica
21.02.2024

Principalul favorit Carlos Alcaraz a suferit o accidentare la gleznă la al doilea punct al meciului din primul tur la Rio Open, susţinut împotriva lui Thiago Monteiro şi s-a retras la scurt timp după aceea, în ciuda unei încercări curajoase de a continua meciul.

După ce a lovit un retur de dreapta din fundul terenului, Alcaraz se retrăgea lateral spre centrul terenului când Monteiro a revenit jucând pe partea cealaltă. Spaniolul şi-a plantat piciorul drept pentru a-şi opri elanul, dar glezna dreaptă s-a răsucit rău şi a căzut pe spate.

Cu ajutorul lui Monteiro, numărul 2 mondial s-a întors pe banca de rezerve şi şi-a înfăşurat bine glezna. A revenit pe teren şi a preluat un avantaj de 1-0. Dar mobilitatea sa a fost compromisă şi s-a retras după ce şi-a cedat serviciul în game-ul următor.

Alcaraz a debutat în circuitul ATP la Rio în 2020, a câştigat titlul în 2022 şi a fost vicecampion în 2023, în faţa lui Cameron Norrie. "Cred că aceste lucruri se întâmplă, mai ales pe zgură. Nu a fost o problemă cu terenul, m-am accidentat la o schimbare de direcţie şi asta se întâmplă pe zgură", a spus el.

"Am revenit în meci pentru a vedea dacă puteam continua sau nu. Am vorbit cu fizioterapeutul de pe teren şi am decis împreună că voi continua să văd dacă mă simt mai bine. Nu a fost aşa, astfel că am preferat să fim prudenţi şi să renunţăm ca măsură de precauţie. Mi-au spus că nu este grav, mă voi odihni astăzi şi mâine voi face analizele", a declarat Alcaraz.

Retragerea nu-l va ajuta pe spaniol în lupta sa pentru apărarea locului 2 în clasamentul Pepperstone ATP, împotriva italianului Jannik Sinner, aflat în plină ascensiune. Campionul în exerciţiu de la Wimbledon îl devansează pe Sinner cu doar 535 de puncte şi are de apărat 1.000 de puncte luna viitoare, fiind campionul en titre la BNP Paribas Open de la Indian Wells.

Monteiro are acum un avantaj oficial de 2-0 în circuit faţă de Alcaraz, după ce l-a învins pe fostul număr 1 mondial în singura lor întâlnire anterioară, la ATP 250 Melbourne în 2021, informează ATP Tour.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor