Novak Djokovic: Ultimul gest al sârbului cu doar câteva zile înainte de Indian Wells

Novak Djokovic (screenshot via @facebook djokovic)
Mioara Stoica
03.03.2024

Novak Djokovic este marele favorit la câştigarea titlului de la Indian Wells. Nu doar pentru că este numărul 1 mondial, ci şi pentru ceea ce a arătat la ediţiile anterioare ale turneului american, motiv pentru care ochii sunt aţintiţi pe el. Iar cu doar câteva zile înainte de debut, renumitul tenisman a avut un gest surprinzător.

Aceasta va fi revenirea lui "Nole" după cinci ani în care nu a fost prezent la Indian Wells. Mai exact, el a ratat ultimele trei ediţii din cauza problemelor pe care le-a avut la intrarea în ţară ca urmare a poziţiei sale de a nu se vaccina împotriva Covid-19.

Şi, în aşteptarea de a afla cu exactitate când va debuta şi împotriva cui, sârbul a profitat de perioada petrecută în SUA pentru a se antrena la Universitatea din California (UCLA). El a avut chiar ocazia să joace în faţa studenţilor de la facultate, iar acest lucru a stârnit uimirea multor fani (videoclipul aici).

Cel mai bun jucător al momentului nu-şi pierde modestia, în ciuda faptului că a câştigat totul şi a făcut din nou să se vorbească pe reţelele de socializare cu videoclipurile care au devenit virale.

Novak Djokovic, pretendentul la Indian Wells

Deşi este adevărat că Novak Djokovic porneşte ca principal favorit şi cap de serie la Indian Wells, adevărul este că sârbul nu a mai concurat de la semifinalele Australian Open. Acea înfrângere dureroasă în faţa lui Jannik Sinner a însemnat o pauză în turneele sârbului, care va reveni în acţiune la Indian Wells pe suprafaţă dură, un teren care i se potriveşte foarte bine.

Prezenţa lui Carlos Alcaraz, campionul în exerciţiu care urmăreşte o nouă coroană, şi revenirea lui Rafael Nadal, care s-a pregătit pentru a putea juca aici, face turneul şi mai interesant.

Nadal revenise în ianuarie la Brisbane, dar o nouă accidentare l-a împiedicat să joace la Australian Open. După o tentativă eşuată de revenire la Doha, el va juca în sfârşit la Indian Wells, iar accentul este pus pe ceea ce poate oferi fostul număr 1 mondial.

Fără îndoială, dacă Rafa se simte bine, el este un concurent serios. A câştigat turneul de trei ori, a fost finalist în 2022, în ceea ce a fost ultima sa ediţie, iar acum încearcă să se recupereze pentru partea sa preferată a sezonului: terenul de zgură.

Indian Wells se va juca de miercuri, 6 martie, până duminică, 17 martie, şi va fi primul Masters 1000 al anului. Acesta va reuni cele mai mari vedete ale tenisului timp de o săptămână şi jumătate şi va fi o bună ocazie de a vedea din nou cel mai bun tenis, informează Mundo Deportivo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor