Candidatura lui Piedone, contestată în instanţă

Asociaţia "Colectiv pentru Viitor" a decis să conteste în instanţă candidatura-surpriză a lui Cristian Popescu Piedone la Primăria Sectorului 4.
Justiţia
Justiţia (Shutterstock)

Revoltaţi de decizia lui Cristian Popescu Piedone de se înscrie în cursa electorală pentru un nou mandat de primar, membrii Asociaţiei "Colectiv pentru Viitor" au anunţat, pe pagina de Facebook a organizaţiei, că îi vor contesta vineri candidatura la Judecătoria Sectorului 4.

"Legea ne permite să acţionăm cât se poate de legal împotriva candidaturii D-lui Cristian Popescu Piedone prin depunerea unei contestaţii la Judecătoria Sectorului 4. Accesând link-ul ataşat veţi găsi cererea formulată de o parte dintre noi, cei afectaţi profund de incendiul din Colectiv.

Aceasta poate fi doar completată cu datele voastre, imprimată şi depusă, sau poate fi adaptată şi adăugită cu suferinţele şi prejudiciile suferite de fiecare dintre voi ca urmare a activităţii de primar celui ce nu ezita să ne reconfirme prin candidatura sa ca apropiaţii noştri au murit degeaba.

Atenţie! Termenul legal de depunere a contestaţiei este de 48 de ore de la hotărârea de acceptare a candidaturii, respectiv până cel târziu mâine 15 aprilie, ora 17. Adresa Judecătoriei Sectorului 4 este Strada Danielopol Gheorghe 2-4, Bucureşti. Este momentul să acţionăm concret! O poate face oricine are domiciliul în Bucureşti!"

Reamintim că Piedone a demisionat din funcţia de primar după ce miile de oameni care s-au revărsat în stradă revoltaţi de drama din Colectiv i-au cerut demisia. Lui Piedone i s-a reproşat că deşi avea doar două cluburi în tot sectorul nu s-a asigurat că acestea funcţionează corect, la standarde care să nu pună în pericol viaţa cetăţenilor.

Iniţial arestat preventiv pentru infracţiunile de abuz în serviciu şi fals intelectual în legătură cu autorizarea Clubului Colectiv, edilul a fost pus rapid în libertate. Cazul este cercetat, în continuare, de procurorii DNA.

Acum, Cristian Popescu Piedone a decis să revină în prim planul politicii româneşti şi intenţionează să obţină un nou mandat de primar al Sectorului 4.

Cu două zile în urmă şi Asociaţia Colectiv GTG 3010, formată din supravieţuitori şi rude ale decedaţilor ca urmare a tragediei produse în clubul Colectiv în noaptea de 30 octombrie 2015, şi-a exprimat indignarea faţă de candidatura lui Piedone.

"Având în vedere că demisia sa din funcţia de primar a avut loc pe fondul dramei petrecute la Clubul Colectiv, respectiv una dintre cele mai mari catastrofe cu aflux masiv de arşi din istoria nu doar naţională, ci şi internaţională recentă, nu credem că domnia sa mai poate executa o funcţie prin care să fie responsabil de siguranţa zilnică a unui număr atât de mare de cetăţeni cum este cazul Sectorului 4 al Capitalei.

Un candidat pentru funcţia de primar în această perioadă, post-Colectiv, trebuie să fie o persoană asupra căreia să nu planeze nici o umbră legată de conduita sa morală, civică şi, mai ales, o persoană care să nu lezeze prin candidatura sa memoria celor 64 de victime ale incendiului. Şi nici să adâncească şi mai tare suferinţa supravieţuitorilor sau a familiilor, prietenilor, apropiaţilor celor care au avut de suferit în urma acestei tragedii", a transmis Asociaţia Colectiv GTG 3010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne