Când ar fi început cu adevărat Putin să planifice o invazie a Ucrainei? O ipoteză surprinzătoare

Vladimir Putin
Vladimir Putin (Getty Images)

Vladimir Putin ar putea fi mai viclean decât credea toată lumea, dacă aceste constatări se confirmă. Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Oleksi Danilov, a afirmat că "Rusia a început să se pregătească să atace Ucraina în urmă cu aproape 20 de ani". În opinia sa, "obiectivul numărul unu al lui Putin este distrugerea Ucrainei", scrie publicaţia polonă Onet.pl.

Secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei a vorbit la posturile de televiziune ucrainene despre primele planuri ale lui Putin.

Ruşii vor să atingă obiectivul în doi ani

Oleksi Danilov a amintit, printre altele, afirmaţiile şefului Roscosmos, Dmitri Rogozin, potrivit cărora "Rusia trebuie să învingă Ucraina, altfel aceasta va înceta să mai existe".

Dmitri Medvedev, secretar adjunct al Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Rusiei, a vorbit miercuri pe un ton similar. El a declarat că "se îndoieşte de existenţa Ucrainei pe harta lumii în 2 ani" şi că ţara are deja "proprietari străini".

"Acestea sunt visele lor. Sunt evidente şi pot spune că au început de mult timp să ne distrugă statul. Bineînţeles, ei nu prea înţeleg asta. Pentru a face acest lucru, ei trec la etapa extremă: aruncarea tuturor măştilor. Acum nu mai au nimic de ascuns", a declarat Danilov la televiziunea ucraineană.

"Numărul unu este distrugerea Ucrainei"

Danilov a menţionat că Putin spune deja în mod deschis că ar fi "luat [din] teritoriile" Ucrainei, oficialul considerând că nu este vorba doar despre regiunile Doneţk şi Luhansk.

"Ruşii continuă să declare în mod public că distrugerea Ucrainei, precum şi a naţiunii noastre, este sarcina numărul unu spre care se îndreaptă", a adăugat el, menţionând că această situaţie nu este nouă pentru ucraineni, deoarece durează de aproape 20 de ani.

Potrivit lui Oleksi Danilov, pregătirile Rusiei pentru război au început în 2004, când în Ucraina a izbucnit aşa-numita "Revoluţie portocalie", după alegerile prezidenţiale frauduloase. Ceea ce se întâmplă acum este o consecinţă a acelor evenimente.

Oficialul ucrainean a subliniat, totuşi, că este sigur de victoria ţării sale datorită ajutorului partenerilor occidentali, în special al Marii Britanii, SUA, al statelor baltice şi al Poloniei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii