Câmpeanu, despre a doua tranşă de recuperări la bugetari: Salariul pe decembrie va fi mărit cu 7,4%

Epoch Times România
10.05.2012

Ministrul Muncii Mariana Câmpeanu a anunţat miercuri că a doua tranşă de recuperări salariale pentru ajungerea la nivelul dinaintea tăierilor din 2010 va avea loc în decembrie şi va fi de 7,4%, primii bani cu această nouă majorare fiind încasaţi de bugetari începând din ianuarie 2013.

Câmpeanu a punctat că nu există nicio contradicţie între ceea ce a spus Jeffrey Franks privind plata celei de-a doua tranşe de recuperări salariale din 2013 şi ceea ce a anunţat Victor Ponta, anume că tranşa va opera din decembrie. Ministrul Muncii a explicat că a doua tranşă se va da în decembrie, iar plata va fi în ianuarie, din bugetul pe anul 2013.

”Deci este vorba de mărirea salariului pe decembrie, salariul pe decembrie va fi mărit cu 7,4%”, a explicat Câmpeanu.

Ministrul a mai spus că, în programul ”de guvernare după alegeri” al USL, este prevăzută reducerea CAS-ului încă din anul 2012 cu 5% la angajator, concomitent cu creşterea salariului minim pe economie.

Şeful misiunii FMI, Jeffrey Franks, a declarat miercuri că cea de-a doua majorare a salariilor bugetarilor, până la recuperarea lor , va avea loc anul viitor, urmând ca în acest an să fie operată o majorare de 8%. "Noul guvern a decis să acorde o creştere de 8% a salariilor, urmând ca ceea ce rămâne până la recupere să fie acordat anul următor", a spus Franks.

Ulterior, în urma întrebărilor presei, a precizat: "Nu e nicio contradicţie între ce am spus şi intenţia Guvernului. Dacă se măreşte salariul în decembrie, creşterea se va simţi în 2013".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor