Campanie SUA - Biden susţine în mod fals că unchiul său a fost mâncat de canibali în cel de-al Doilea Război Mondial

Joe Biden
Joe Biden (Facebook/joebiden)
Redacţia
20.04.2024

Confruntat adesea cu acuzaţia că este un mincinos prolific şi un plagiator, preşedintele american Joe Biden a dus, miercuri, lucrurile la un alt nivel, potrivit Zero Hedge.

În timp ce încerca să îl denigreze pe fostul preşedinte Donald Trump pentru că a "chiulit" de la o vizită în 2018 la un cimitir militar din afara Parisului (când, de fapt, Marina SUA a luat o decizie "din cauza vremii nefavorabile"), Biden a susţinut că unchiul său, sublocotenentul Ambrose J. "Bozey" Finnegan Jr., a fost doborât în al Doilea Război Mondial şi mâncat de canibali.

"A fost un atlet pe cinste, mi s-a spus, când era copil. A zburat cu acele avioane monomotor de recunoaştere deasupra zonelor de război şi a fost doborât în Noua Guinee. Nu i-au găsit niciodată cadavrul, pentru că în acea parte a Noii Guinee erau o mulţime de canibali, pe bune", a declarat Biden, miercuri, în timpul unei escale în Pittsburgh.

"Nu i-au recuperat niciodată corpul, dar guvernul s-a întors când am fost acolo şi au verificat şi au găsit unele părţi ale avionului", a continuat Biden.

Fals sau real?

După cum subliniază scriitorul si comentatorul Jonathan Turley, un supravieţuitor a povestit în detaliu cum Finnegan şi un alt bărbat au rămas în avion în timp ce acesta se scufunda. Mai mult, avionul lui Bozey nu a fost doborât - era un Douglas A-20 Havoc cu două motoare radiale Pratt & Whitney R-985 Wasp Junior cu 9 cilindri. Avionul a avut probleme mecanice atunci când s-a prăbuşit lângă Noua Guinee şi s-a scufundat pur şi simplu în ocean.

"La 14 mai 1944, un avion A-20 Havoc (număr de serie 42-86768), cu un echipaj de trei persoane şi un pasager, a plecat de pe aerodromul Momote, insula Los Negros, pentru un zbor de curierat către aerodromul Nadzab, Noua Guinee.

Din motive necunoscute, acest avion a fost nevoit să aterizeze în ocean, în largul coastei de nord a Noii Guinee.

Ambele motoare au cedat la joasă altitudine, iar botul aeronavei a lovit puternic apa. Trei oameni nu au reuşit să iasă din epava care se scufunda şi s-au pierdut în accident. Un membru al echipajului a supravieţuit şi a fost salvat de o barjă care trecea prin zonă. O căutare aeriană efectuată a doua zi nu a găsit nicio urmă a aeronavei dispărute sau a membrilor pierduţi ai echipajului."

Deci, pentru cei care ţin evidenţa:

- Avionul nu a fost doborât

- Nu era un avion cu un singur motor

- Nu au fost mâncaţi de canibali

Toate aceste informaţii sunt de zeci de ani în domeniul public, însă niciun reporter care l-a însoţit pe Biden nu a respins ceea ce ar fi putut fi căutat pe Google în câteva secunde.

Între timp, Biden a afirmat în mod fals de cel puţin 13 ori că unchiul său Frank a primit distincţia „Purple Heart” (Inima Purpurie) şi a spus că el (Biden) a fost ales de două ori pentru a frecventa Academia Navală, când nu există nicio dovadă în sprijinul acestei afirmaţii.

În 2021, Biden le-a spus liderilor evrei că îşi aminteşte că "a petrecut timp" şi "a mers" la sinagoga Tree of Life din Pittsburgh în 2018, după ce 11 persoane au fost ucise într-un atac armat în masă - lucru care, de asemenea, nu s-a întâmplat niciodată. Casa Albă s-a acoperit susţinând ulterior că Biden se gândea la o convorbire telefonică din 2019 cu rabinul sinagogii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor