Cadou de nuntă din partea Casei Regale a României: o cutie din piele şi o ramă dublă de fotografii, realizate în culorile steagului naţional luxemburghez

 Principesa Margarita si Principele Radu al României
Principesa Margarita si Principele Radu al României (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Ducatul Luxemburg se pregăteşte pentru cel mai important eveniment al ultimilor ani: nunta Ducelui moştenitor Guillaume cu Stephanie de Lannoy. La eveniment vor lua parte şi reprezentanţii Casei Regale a României, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu, la invitaţia Suveranilor, Alteţele Lor Regale Marele Duce şi Marea Ducesă.

Principele Radu a dezvăluit, pe blogul său, „princeradublog.ro”, şi cadoul de nuntă pe care îl vor înmâna mirilor. El este compus din două piese create de Dan Coma, o cutie din piele şi o ramă dublă de fotografii, tot din piele, ambele cu cifrul regal comun al celor doi şi realizate în culorile steagului naţional luxemburghez.

Legăturile dintre Casa Regală a României şi Casa Mare Ducală de Luxemburg au fost continue, de la începuturile istoriei celor două state europene. În timpul şi după Al Doilea Război Mondial, strânsa relaţie de rudenie a fost dublată de o trainică şi continua prietenie.

Marea Ducesă Charlotte, considerată de naţiunea luxemburgheză drept salvatoare a ţării în conflagraţia mondială, a fost foarte apropiată de Regina Elena şi, mai ales, de Principesa Margareta a Danemarcei, mama Reginei Ana.

Regele Mihai şi Regina Ana au petrecut, de-a lungul ultimelor decenii, multe momente la Luxemburg, în compania Marelui Duce Jean şi a Marii Ducese Josephine Charlotte. În timpul noii domnii a Marelui Duce Henri şi a Marii Ducese Maria Tereza, Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au vizitat Marele Ducat de Luxemburg în anii 2003, 2004, 2006 şi 2011, promovând economia, învăţământul, cultura României de astăzi şi dezvoltarea regională. La rândul lor, Marele Duce şi Marea Ducesă au vizitat România în anul 2003, iar Marele Duce a participat anul trecut, în octombrie, la Jubileul de 90 de ani ai Regelui Mihai, la Bucureşti.

În capitala Marelui Ducat vor avea loc trei evenimente oficiale, cu ocazia căsătoriei Marelui Duce Moştenitor Guillaume cu contesa Stephanie de Lannoy. Ceremoniile sunt organizate de Casa Mare Ducală, cu concursul guvernului luxemburghez şi al primăriei municipiului. Vineri seara, la Palatul Mare Ducal din Luxemburg, a avut loc un dineu oficial, la care erau aşteptate să participe personalităţi politice, economice, culturale, militare şi diplomatice din Marele Ducat, familiile mirelui şi miresei, precum şi reprezentanţi ai Caselor Regale din Belgia, Bulgaria, Danemarca, Grecia, Iordania, Japonia, Marea Britanie, Maroc, Monaco, Norvegia, Olanda, România, Serbia, Spania şi Suedia. Sâmbătă, va avea loc în catedrala mare a oraşului slujba de căsătorie, urmată de un dejun oficial la Palatul Mare Ducal. Seara, luxemburghezii vor avea parte de un excepţional spectacol de artificii, alături de alte evenimente publice derulate în cursul sfârşitului de săptămână. Costurile organizării acestui eveniment se ridică la suma 700.000 de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne