Cabinetul Medvedev va funcţiona privind spre Kremlin (revista presei)

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat structura noului cabinet de la Moscova, la două săptămâni după învestirea sa la Kremlin, scriu ziarele moscovite de marţi. În executiv a fost formată o 'verticală a vicepremierilor' în frunte cu Igor Şuvalov, semnalează Kommersant.
Preşedintele rus Vladimir Putin şi premierul Dmitri Medvedev, la parada de Ziua Victoriei. (VLADIMIR RODIONOV / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
22.05.2012

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat structura noului cabinet de la Moscova, la două săptămâni după învestirea sa la Kremlin, scriu ziarele moscovite de marţi. În executiv a fost formată o 'verticală a vicepremierilor' în frunte cu Igor Şuvalov, semnalează Kommersant.

Desemnarea lui Şuvalov, vicepremier şi în guvernul Putin, indică modul în care se va realiza succesiunea între cele două guverne şi denotă continuitatea proiectelor-cheie din 2008-2012, inclusiv cele vizând climatul investiţional, privatizarea, formarea Uniunii Euroasiatice, dezvoltarea Extremului Orient rus. Competenţele lui Şuvalov sunt destul de extinse şi acum, iar calităţile sale de om întreprinzător îi permit să nu acorde atenţie scandalului mediatic în centrul căruia s-a aflat la începutul anului (presa a scris că el ar fi într-un conflict de interese, realizând cele mai multe investiţii în perioada în care era consilier economic la Kremlin - n.r.).

Şeful fondului Politica eficientă, Gleb Pavlovski, citat de Nezavisimaia Gazeta, afirmă că structura guvernului indică un compromis între figurile dorite de premierul Dmitri Medvedev şi cele necesare din punctul de vedere al preşedintelui Vladimir Putin. Drept rezultat, 'a apărut o schemă transparentă, în care blocurile economic şi al structurilor de forţă sunt coordonate de Kremlin, iar Medvedev gestionează programele care mai rămân'.

Guvernul va funcţiona privind spre Kremlin, titrează Vedomosti. Dmitri Medvedev, aşa cum a promis, a înnoit radical componenţa guvernului. Dar experţii nu cred în potenţialul reformator al noului cabinet şi presupun că deciziile cele mai importante vor fi adoptate la Kremlin, semnalează publicaţia. Moskovski Komsomoleţ consideră că cele mai importante funcţii din executiv le-au revenit 'creaturilor lui Putin'. 'Ministrul păcii', Serghei Lavrov, şi 'ministrul războiului', Anatoli Serdiukov, şi-au menţinut portofoliile. Prin urmare, în aceste domenii nu se prevăd shimbări însemnate. Postul de ministru al finanţelor este ocupat de Anton Siluanov, succesorul şi tovarăşul de idei al fostului ministru Aleksei Kudrin. Aceasta înseamnă că Putin intenţionează să asculte în continuare sfaturile şi recomandările lui Kudrin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor