CAB: Nelu Iordache scapă de arest şi va fi judecat în stare de arest la domiciliu

Curtea de Apel Bucureşti
Curtea de Apel Bucureşti (Epoch Times România)

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a hotărât miercuri ca omul de afaceri Nelu Iordache să fie judecat în stare de arest la domiciliu, fiind acuzat că a deturnat 25 de milioane de lei din banii alocaţi pentru construirea autostrăzii Nădlac-Arad. Decizia este definitivă.

CAB a admis solicitarea de înlocuire a măsurii de arestare preventivă, după ce aceasta a fost respinsă de mai multe ori de Tribunalul Bucureşti.

Nelu Iordache este în arest din 2 decembrie 2012, fiind acuzat că a deturnat fonduri europene pentru primul tronson din autostrada Nădlac-Arad.

În 26 aprilie 2013, Nelu Iordache, administratorul firmei Romstrade, a fost trimis în judecată în cazul deturnării fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de cca 22 de kilometri, fiind acuzat de delapidare, fals în înscrisuri, spălare de bani şi înşelăciune.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii susţin că Nelu Ioardache a schimbat ilegal destinaţia sumei de 31.519.960 de lei, care reprezenta o parte din avansul încasat de la CNADNR SA pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac - Arad, de aproximativ 22 kilometri, folosind-o în realitate, pentru achitarea unor datorii restante ale societăţii Romstrade SRL, pentru a susţine societăţile din grupul de firme pe care le controla, sau în scop personal.

Nelu Iordache a folosit banii prevăzuţi pentru construcţia primului tronson de autostradă pentru a achita unele datorii, în valoare de 9.724.780 de lei, ale societăţilor în care acesta era direct interesat. Totodată, acesta ar fi retras din banii pentru primul tronson de autostradă suma de 9.861.000 de lei "cu scopul declarat al achiziţiei de terenuri, în baza unor antecontracte de vânzare-cumpărare fictive în numele SC Romstrade SRL", susţin procurorii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne