Bulgaria: Ministrul agriculturii criticat pentru că nu a rezolvat problema câinilor vagabonzi

Caini comunitari. (ro.wikipedia.org)
Epoch Times România
09.04.2012

A fost semnată o petiţie de peste 50 de ONG-uri care militează pentru drepturile animalelor, prin care cer demisia ministrului agriculturii, Miroslav Naidenov, pentru că nu a rezolvat problema câinilor fără stăpân.

Organizaţiile din Bulgaria, dar şi din Olanda, Germania şi Elveţia, au trimis o scrisoare deschisă lui Naidenov, preşedintelui Rosen Plevneliev, premierului Boiko Borisov, primarului Sofiei Iordanka Fandakova şi comisarului european pentru sănătate şi protecţia consumatorului John Dalli.

Pe lângă demisia ministrului, care între 2006 şi 2009 a condus şi compania municipală Ekoravnovesie din Sofia, însărcinată cu controlul numărului de câini fără stăpân din Sofia, ONG-urile cer aplicarea normelor internaţionale de eutanasiere sau sterilizare, recomandate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Potrivit ONG-urilor, Ministerul Agriculturii refuză să lucreze cu experţi şi se concentrează pe metode populiste şi ineficiente pentru reducerea populaţiei de câini fără stăpân.

La sfârşitul lunii trecute, Boteo Tacikov, un profesor de economie în vârstă de 88 de ani, a fost atacat de o haită de câini într-un cartier din Sofia. Incidentul a agitat spiritele în rândul locuitorilor capitalei bulgare, care se confruntă cu problema câinilor vagabonzi de mai mulţi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor