Premierul bulgar, Boiko Borisov se va ocupa personal de problema maidanezilor

Premierul bulgar Boiko Borisov. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
06.04.2012

Premierul bulgar, se va ocupa personal de problema maidanezilor, a declarat vineri ministrul agriculturii, Miroslav Naidenov.

Naidenov a declarat pentru postul bTV că premierul Borisov s-a întâlnit joi cu primarul din Sofia, Iordanka Fandakova, şi cu liderul fracţiunii parlamentare a GERB, Krasimir Velchev. Cei trei oficiali au ajuns la un acord privind construirea unor adăposturi temporare pentru câini în toate oraşele care se confruntă cu această problemă.

Ministrul agriculturii spune că se va începe ridicarea adăposturilor încă de săptămâna viitoare. Naidenov a recunoscut că proiectele precedente privind prinderea şi eutanasierea câinilor vagabonzi au eşuat.

Organizaţiile neguvernamentale care luptă pentru drepturile animalelor resping proiectul premierului şi susţin că aceste adăposturi se vor transforma în locuri de masacrare a animalelor.

La sfârşitul lunii trecute, Boteo Tacikov, un profesor de economie în vârstă de 88 de ani, a fost atacat de o haită de câini într-un cartier din Sofia. Incidentul a agitat spiritele în rândul locuitorilor capitalei bulgare, care se confruntă cu problema câinilor vagabonzi de mai mulţi ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor