Bulgaria devine un magnet pentru turiştii români

Românii sunt fascinaţi de zonele turistice ale Bulgariei, precum şi de fermele de agricultură organică, declară directorul general al Agenţiei Naţionale de Ştiri a Bulgariei (BTA), Maxim Mincev, citat miercuri de cotidianul sofiot Standart, într-un articol cu titlul 'Bulgaria devine un magnet pentru români'.
(photos.com)
Epoch Times România
02.05.2012

Românii sunt fascinaţi de zonele turistice ale Bulgariei, precum şi de fermele de agricultură organică, declară directorul general al Agenţiei Naţionale de Ştiri a Bulgariei (BTA), Maxim Mincev, citat miercuri de cotidianul sofiot Standart, într-un articol cu titlul 'Bulgaria devine un magnet pentru români'.

Cea de-a 8-a ediţie a reuniunii mondiale a mass-media bulgare, organizată de BTA, va avea loc la Bucureşti în perioada 16-20 mai 2012. Reprezentanţii presei în limba bulgară de pe trei continente se vor reuni la Bucureşti pentru a discuta strategiile de promovare în străinătate a imaginii Bulgariei. În timpul reuniunii, ministrul-adjunct al economiei şi turismului, Ivo Marinov, va prezenta la Bucureşti aşa-numitele 'minuni ale Bulgariei' - locuri turistice popularizate în cadrul unui proiect al cotidianului Standart. La discuţie vor mai participa rectorul Universităţii de la Sofia 'Sf. Kliment Ohridski', prof. Ivan Ilcev, şi redactorul-şef al ziarului Standart, dna Slavka Bozukova.

La Bucureşti, accentul va cădea asupra prezentării Bulgariei ca destinaţie turistică modernă în toate anotimpurile, afirmă Ivo Marinov. Vom include noutăţile pentru sezonul de vară, informaţii despre destinaţiile noi, atracţiile, precum şi date despre securitatea turiştilor. Vom sublinia că Bulgaria este o destinaţie pentru turism cultural, că natura este bine păstrată şi că sunt multe posibilităţi pentru turism balnear, spune oficialul.

În anul 2011, Bulgaria a fost vizitată de aproape un milion de turişti români, ceea ce reprezintă o creştere de 4,6% faţă de anul precedent. Aceasta face din Bulgaria cea mai importantă destinaţie pentru turiştii români. Potrivit datelor turoperatorilor, în acest an rezervările pentru vară realizate până la data de 15 aprilie sunt cu 5-6% mai multe decât în anul trecut. Aşteptările sunt că în acest an numărul turiştilor români va fi la acelaşi nivel ca şi în 2011 pentru că mulţi români vor călători în Grecia, unde preţurile au scăzut, în timp ce creşterea numărului turiştilor din Rusia, Ucraina şi Europa Centrală în Bulgaria a determinat unele hoteluri să anunţe 'stop sales' pentru că nu mai sunt locuri libere pentru vară. În acelaşi timp, aproape 330.000 de turişti bulgari au vizitat România în 2011, ceea ce reprezintă o creştere de 13,7% în comparaţie cu 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor