Mai multe agenţii guvernamentale vor fi mutate din Sofia în alte oraşe

Premierul bulgar, Boiko Borisov. (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
30.04.2012

Premierul bulgar, Boiko Borisov, a declarat că mai multe agenţii guvernamentale vor fi mutate din Sofia în alte oraşe, relatează Novinite.

Această mutare va face ca activitatea agenţiilor să fie mai eficientă, va crea oportunităţi pentru alte oraşe şi va despovăra capitala, a precizat Borisov, aflat duminică la Plovdiv.

Astfel, departamentul pentru turism din cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Turismului, condus de viceministrul Ivo Marinov, va fi mutat la Plovdiv.

"O serie de activităţi ale Ministerului Agriculturii vor fi, de asemenea, mutate la Plovdiv, pentru că oraşul are structura adecvată şi un know-how în acest domeniu", a spus Borisov.

"Nici Agenţia pentru Pescuit nu-şi are locul la Sofia şi va fi mutată la Varna", a explicat premierul bulgar.

El a mai adăugat că şi unele activităţi ale Agenţiei Naţionale pentru Infrastructura Feroviară vor fi transferate la Plovdiv, iar astfel de mutări vor mai avea loc pentru a contribui la dezvoltarea regiunilor din Bulgaria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor