Budăi, pus la zid de un lider USR. Ce va face cu pensiile speciale pentru aleşii locali?

Marius Budai
Marius Budai (Epoch Times România)

Întrebat miercuri, în cadrul audierilor din Parlament, dacă pensiile speciale ale aleşilor locali care ar urma să intre în plată de la începutul anului viitor, viitorul ministru (PSD) al Muncii, Marius Budăi a pasat problema, spălându-se pe mâini de responsabilitate.

Redăm dialogul lui Budăi cu autorul întrebării, deputatul USR Cristian Seidler.

Seidler: Dat fiind că sunteţi semnatar al Codului administrativ care a introdus pensiile speciale pentru aleşi locali, spuneţi-le, vă rog, dacă de la 1 ianuarie intră în plată pentru foştii primari, viceprimar, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene sau le veţi elimina din lege până la sfârşitul anului?

Budăi: Îmi aduc aminte că l-aţi avut ministru la justiţie şi nu aţi făcut nimic în domeniu.

Seidler: E aducerea dvs. nu a ministrului de Justiţie.

Budăi: Am convenit în coaliţie, aşa cum trebuia convenit de mult, indemnizaţiile speciale nu sunt ale Ministerului Muncii. Indemnizaţiile speciale, dacă vreţi să le denumiţi pensii speciale, e problema dvs., aici eu cred că suntem în Comisia pentru Muncă şi trebuie să vorbim pe lege, sunt o parte din sistemul public de apărare, la ministerele de resort, Apărare, Interne, o parte sunt la fostul dvs. coleg la Justiţie, şi aşa mai departe...

Bineînţeles că împreună cu specialiştii din Ministerul Muncii şi Casei de Pensii, dacă se va dori expertiza noastră, o vom pune la dispoziţie.

Seidler a insistat că vrea să afle poziţia personală a lui Marius Budăi.

Seidler: Domnule ministru, vă rog, spuneţi-ne care e părerea dvs. personală, că atunci când aţi semnat aţi fost foarte clar şi pe obiect, acum spuneţi-ne, intră sau nu, părerea dvs personală, ministru cu greutate, Marius Budăi.

Budăi: Da, domnule Seidler, vom face ce n-aţi făcut dvs. cât aţi fost la guvernare..

Seidler: Deci le abrogaţi până la sfârşitul anului?

Budăi: Da, vom face ce n-aţi făcut dvs. la guvernare, în coaliţie vom avea discuţii şi am avut discuţii fiecare minister de resort, cu pensionarii şi casele lui sectoriale, vă aduc aminte că tot eu, Marius Budăi, eu am semnat legea prin care îndemnizaţiile speciale pentru parlamentari nu mai există.

Seidler: Dimpotrivă, eu am iniţiat legea.

Budăi: Poftiţi?

Seidler: Dimpotrivă, eu am iniţiat-o pesonal.

Seidler: De la 1 ianuarie mai avem pensii speciale pentru aleşi locali sau nu?

Budăi: Eu îmi iau angajamentul să demonstrez că domnul Seidler minte şi că legea intrată în vigoare, şi că legea cu îndemnizaţiile speciale ale parlamentarilor era semnată de mine.

Preşedinta de comisie, Oana Ţoiu, intervine: Nu aceasta era întrebarea, haideţi să trecem de orgoliile iniţiatorilor, întrebarea e dacă de la 1 ianuarie pensiile rămân în vigoare.

Solomon: Ştiţi prea bine că ceea ce ţine de Codul Administrativ nu ţine de Ministerul Muncii.

Seidler: Un ministru nu are o opinie în guvern...

Solomon tot încearcă să bruieze, preşedinta de comisie îi reaminteşte că nu el e audiat şi că va avea ocazia să fie audiat într-o zi ca ministru.

Titus Corlăţean a cerut închiderea discuţiilor să nu se ajungă ca la piaţă şi să se supună avizul favorabil la vot, aşa că întrebarea lui Seidler a rămas fără un răspuns clar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne