Box: Lucian Bute e capabil să îşi revină după meciul pierdut cu Froch, afirmă un psiholog sportiv

Lucian Bute (Scott Heavey / Getty Images)
Epoch Times România
30.10.2012

Un doctor canadian în psihologie sportivă, Sylvain Guimond, a declarat că boxerul român Lucian Bute îşi poate reveni după înfrângerea usturătoare prin KO suferită în urmă cu cinci luni în faţa britanicului Carl Froch.

"Dacă un boxer poate reveni cu succes la nivelul pe care l-a avut, acesta este Lucian Bute. Deja ne-a demonstrat tăria sa de caracter şi mai ales etica muncii sale", a afirmat Guimond în presa canadiană în săptămâna în care fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie îl va înfrunta la Montreal pe rusul Denis Gracev, în primul meci după eşecul suferit la Nottingham în faţa lui Froch.

De la acea înfrângere, Bute a trecut prin mai multe etape la nivel psihologic, relatează presa nord-americană.

"După mine, Bute va trebui mai devreme sau mai târziu să îl înfrunte din nou pe Froch, altfel va rămâne cu acest demon. Este un lucru important pentru Bute", a mai spus Guimond.

De asemenea, Bute doreşte să îşi regăsească agresivitatea de altădată, iar înfrângerea suferită este probabil un motiv suficient pentru acest lucru.

Sâmbătă 3 noiembrie (duminică dimineaţa în România, ora 04,00), la Bell Centre din Montreal, Bute va urca în ring cu un rus de 30 de ani, care are 12 victorii (8 prin KO) şi un egal la profesionişti. Bute numără 30 de meciuri câştigate (24 prin KO) şi unul pierdut. Cu această ocazie, Bute poate intra în posesia centurii de campion NABF la categoria semigrea, deţinută de Gracev.

În aceeaşi gală va avea loc şi meciul dintre "greul" român Bogdan Dinu şi Eric Martel Bahoeli, programat pe durata a 6 reprize. Dinu (26 ani) are 7 victorii la profesionişti (4 prin KO), iar canadianul de 31 de ani are 7 victorii (4 KO) şi un eşec.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor