Borbely: Normele pe taxa auto rămân în dezbatere publică, deşi HG a trecut miercuri de Guvern

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely. (www.gov.ro)
Epoch Times România
11.01.2012

Executivul a aprobat miercuri normele pentru Legea privind taxa auto, deşi documentul se află în dezbatere publică din data de 9 ianuarie până la data de 19 ianuarie, Laszlo Borbely explicând că, dacă vor exista observaţii pertinente, va fi modificată HG.

HG rămâne în dezbatere publică, deşi a fost adoptată miercuri de Guvern

Ministrul Mediului spune că „nu este niciun fel de problemă”, întrucât documentul rămâne în dezbatere publică în termenul prevăzut de lege.

„Noi aveam obligaţia ca astăzi să venim cu aceste norme, după ce legea a intrat în vigoare ieri. Nu este niciun fel de problemă. Dacă vor fi observaţii pertinente, vom putea veni eventual cu o modificare de hotărâre de guvern, dar hotărârea de guvern (adoptată miercuri, n.r.) nu face altceva decât pune în practică ceea ce prevede legea. Obligaţia noastră legală a fost ca astăzi să venim cu HG pentru că legea intră în vigoare de vineri”, a explicat ministrul Laszlo Borbely, la solicitarea NewsIn.

Ministrul Mediului a precizat că „dacă sunt unele observaţii pertinente care vor fi acceptate după discuţii în colectivul interministerial”, va fi adoptată o modificare a hotărârii de guvern aprobate miercuri.

„În conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, Ministerul Mediului şi Pădurilor supune dezbaterii publice Proiectul de Hotărâre de Guvern privind aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule”, se precizează pe site-ul ministerului, într-o postare datată 09.01.2012.

„Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite opinii ( propuneri ) sugestii în termen de 10 zile de la data publicării, respectiv până la data de 19.01.2012. Persoană de contact: Andrei Iorgulescu, e-mail: andrei.iorgulescu@afm.ro , de la Administraţia Fondului pentru Mediu, Telefon: 021-319.48.49”, se mai arată pe acelaşi site.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor