Bogdan Oprea: Preşedintele Traian Băsescu nu face niciun comentariu legat de discuţia de azi cu premierul

Preşedintele Traian Băsescu. (Administraţia prezidenţială)
Epoch Times România
14.06.2012

Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui, a precizat că şeful statului, Traian Băsescu, nu face niciun comentariu referitor la discuţia pe care a avut-o joi cu primul-ministru Victor Ponta.

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, nu face niciun comentariu legat de discuţia de astăzi cu primul-ministru al României, domnul Victor Ponta", a declarat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea.

Şeful statului a declarat miercuri că a avut o discuţie cu Victor Ponta şi că urmează să se întâlnească cu acesta în cursul zilei de joi, subiectul fiind reprezentarea României la Consiliul European din 28 iunie.

"Am avut o discuţie astăzi (miercuri - n.r.) cu premierul şi mâine (joi - n .r.) ne vom întâlni şi nu vreau să anticipez rezultatul acestei discuţii", spunea Băsescu.

Întrebat cine va merge la Consiliul European din 28 iunie, preşedintele a spus doar că el nu are de gând să abdice de la atribuţiile sale şi nici să se pună în situaţii ridicole.

La rândul său, primul-ministru Victor Ponta a declarat că el va merge la Consiliul European din 28 iunie pentru că nu este vorba de o chestiune de orgolii, menţionând că acolo se vor discuta numai subiecte de politică guvernamentală.

El a mai afirmat că nu mai are cum să renunţe la intenţia de a merge la Consiliu, din moment ce Parlamentul i-a dat "categoric" o sarcină în acest sens şi că, dacă nu ar merge, ar însemna că încalce decizia Parlamentului.

Premierul a adăugat însă că ar fi "în regulă" ca preşedintele să participe la un summit UE care va avea loc probabil în toamnă şi unde se va discuta poziţia Uniunii faţă de situaţia din Orientul Apropiat şi Mijlociu.

Joi, şeful Executivului a punctat că întâlnirea pe care o va avea cu şeful statului este necesară pentru o poziţie coordonată a ţării noastre la reuniunea Consiliului European care va avea loc pe 28 iunie la Bruxelles.

"Trebuie să mă văd cu preşedintele României şi pentru că România trebuie să aibă o poziţie coordonată între toate instituţiile sale atunci când merge la Bruxelles. Acolo nu e vorba de chestii de orgoliu sau de cine e mai puternic într-un anumit moment, e vorba despre poziţia României. Poziţia va fi puternică şi ascultată dacă este coordonată între toate instituţiile statului - Guvern, preşedinte, Parlament. Eu asta îmi doresc şi îmi doresc să fim de acum încolo reprezentanţi pe acest mandat interinstituţional", a subliniat premierul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor