Băsescu şi Ponta au discutat despre participarea la reuniunea CE

Premierul Victor Ponta a declarat joi că nu a ajuns la o înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea României la Consiliul European din 28 iunie.
Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Gina Zaragiu
14.06.2012

Premierul Victor Ponta a declarat joi că nu a ajuns la o înţelegere cu preşedintele Traian Băsescu privind reprezentarea României la Consiliul European din 28 iunie.

''A fost o discuţie destul de lungă, am discutat şi de Consiliul European. Nu am ajuns la o concluzie. Nu ne-am înţeles încă şi vom continua dialogul, pentru ca, până pe 28, să agreăm soluţia. O să mă mai văd cu preşedintele. Din punctul meu de vedere, soluţia cea mai bună este compromisul. (...) Important e când merg acolo să am un punct de vedere agreat şi cu preşedintele şi cu Parlamentul. (...) Până la urmă este foarte important ca pe 28 să nu fim în situaţia (...) altor ţări şi să rezolvăm în faţa partenerilor europeni un conflict de natură internă'', a spus Ponta.

Într-o conferinţa de presă a preşedintelui României, susţinută miercuri, 13 iunie a.c., Traian Băsescu a acuzat Guvernul Victor Ponta de demagogie şi necunoaştere a documentelor europene fundamentale, făcând referire la Tratatul privind Uniunea Europeană şi Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europeane.

Răspunzând unei întrebări miercuri despre cum va proceda dacă Ponta va continua în a dori să reprezinte România la Consiliu, Preşedintele României, a afirmat: "Eu vă asigur de un singur lucru, că nu mă voi pune în situaţii ridicole. În acelaşi timp, nimeni să nu-mi ceară să abdic de la obligaţiile mele constituţionale. Atât vă pot spune în acest moment. Am avut o discuţie astăzi cu Premierul şi mâine ne vom întâlni, şi nu vreau să anticipez rezultatul acestei discuţii."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor