Boc: Reîntregirea salariilor este 100% efortul PDL

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat duminică, la festivitatea de lansare a candidaţilor, că reîntregirea salariilor este 100% efortul PDL şi că această măsură a fost pregătită din scrisoarea cu FMI din decembrie 2011
Fostul preşedinte PDL, Emil Boc. (www.gov.ro)
Epoch Times România
06.05.2012

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat duminică, la festivitatea de lansare a candidaţilor, că reîntregirea salariilor este 100% efortul PDL şi că această măsură a fost pregătită din scrisoarea cu FMI din decembrie 2011.

„Vreau să ştiţi că ce se discută în aceste zile pe tema reîntregirii salariilor este 100% produsul şi efortul PDL. Acest lucru a fost şi va fi posibil datorită eforturilor pe care Guvernele PDL reprezentate de mine şi de domnul Ungureanu a făcut posibil ca astăzi să putem discuta despre aceste lucruri. Vreau să ştiţi că încă din scrisoarea cu FMI din decembrie 2011 şi din raportul la bugetul pentru 2012 am pregătit această măsură ”, a spus el.

Boc a adăugat că FMI sau Comisia Europeană nu ar accepta reîntregirea salariilor dacă ţara nu ar fi pregătită din punct de vedere economic. „ În economie să ştiţi că nu sunt miracole care să se întâmple peste noapte. Comisia Europeană sau FMI nu ar accepta nici un fel de reîntregire a salariilor dacă n-ar fi pregătit din punct de vedere economic. Ori asta a făcut PDL. Am luat aceste decizii necesare, dar acum, repet, ţara este în măsură să stea dreaptă în faţa greutăţilor economice din UE ” , a susţinut Emil Boc.

Preşedintele PDL a precizat că în România de la o cădere economică de -7 în 2009 s-a ajuns la +2,5 în 2011. „Şi să ştiţi că în afara ţării foarte mulţi se întreabă cum a reuşit această ţară. Cum a reuşit ca de la o cădere economică de -7 în 2009 să ajungem la +2,5 în 2011 şi să continuăm creşterea economică în 2012. Cum am reuşit de la un potenţial deficit de -14 dacă am fi urmat politicile lui Tăriceanu să ajungem la 3% deficit în 2012? ” , a explicat el.

"Astăzi România are datorie publică printre cele mai scăzute din UE. Dacă ne-am fi aruncat în politici populiste România era în coşmarul Greciei sau Spaniei cel puţin astăzi. Avem toate motivele să fim mândri că suntem pedelişti pentru ceea ce a făcut pentru România. Şi sunt convins aşa cum v-am spus că şi răsplata politică se va întoarce în perioada următoare”, a conchis Emil Boc.

FMI şi Comisia Europeană au agreat creşterea salariilor bugetarilor pentru a reveni la nivelul din 2010, în prima etapă urmând a se da 8%, de la 1 iunie.

Anunţul a fost făcut de Florin Georgescu, ministru desemnat pentru Finanţe, la finalul unei zile întregi de discuţii cu delegaţia FMI şi CE. Potrivit lui Georgescu, negocierile s-au încheiat cu succes.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor