Bloomberg: Nokia prezintă noi modele pentru a face faţă concurenţei Apple şi Android

Vizitatorii admira noile aparitii Nokia la lansarea din 14 iunie 2011, Singapore.
Vizitatorii admira noile aparitii Nokia la lansarea din 14 iunie 2011, Singapore. (ROSLAN RAHMAN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
22.06.2011

Nokia a prezentat la Singapore noi modele de telefoane în încercarea de a face faţă atât concurenţei aparatelor ieftine, cât şi smartphone-urilor care folosesc sistemul de operare Android de la Google, relatează Bloomberg.

Modelul C2-03 se adresează consumatorilor de pe pieţele emergente, având funcţii care simplifică schimbarea numerelor de telefon, în timp ce modelul N9 este un smartphone touchscreen, bazat pe software-ul MeeGo.

"Nokia recunoaşte că are nevoie să recupereze terenul pierdut pe pieţele emergente, în special în India, unde concurenţii săi au deja o cotă de piaţă importantă", au declarat analişti citaţi de Blomberg.

Modelul C2-03, un dispozitiv care combină un touchscreen şi o tastatură, va putea conţine două cartele SIM, facilitând folosirea a două numere de telefon. Modelul N9 nu are butoane, ci un ecran tactil, funcţionând prin glisarea degetului pe ecran.

Nokia recunoaşte că are nevoie să recupereze terenul pierdut pe pieţele emergente, în special în India, unde concurenţii săi au deja o cotă de piaţă importantă.

Acţiunile Nokia au crescut cu 12 eurocenţi (3%), până la 4,17 euro şi s-au tranzacţionat marţi la prânz, la Helsinki, la valoarea de 4,16 euro. Compania finlandeză valorează 15,6 miliarde euro. În ultimul trimestru, veniturile din telefoane ale Nokia au scăzut pentru prima dată sub vânzările de iPhone-uri ale Apple.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor