Blănculescu spune că a fost "tatonat" dacă ar accepta o funcţie executivă

Consultantul financiar Ionel Blănculescu a declarat sâmbătă că persoane din zona PDL l-au abordat pentru a se interesa asupra disponbilităţii sale de a prelua o funcţie executivă, el precizând că este dispus să o facă şi să se concentreze pe stoparea evaziunii şi fraudei fiscale.

"Au fost anumite tatonări dacă doresc să mă mai implic întrebându-mă dacă mai doresc să mă implic în zona executivă şi am spus că da, sigur, în problemele care mă privesc pe mine, economice, financiare, cu cea mai mare plăcere", a spus Blănculescu, la Realitatea Tv.

El a precizat şi că este interesat de acţiuni care "să vizeze marea evaziune fiscală, drenarea banului public de la bugetul de stat prin fraudă fiscală, licitaţiile trucate ale statului, drenarea banului din companiile de stat, drenarea şi deturnarea banului din zona sănătăţii". "Aş muta centrul de greutate de pe austeritate asupra cetăţenilor pe austeritate asupra celor care fraudează de ani de zile aceste fonduri", a mai afirmat Blănculescu.

Emil Boc a declarat sâmbătă, la MAI, că el ştie ce are de făcut şi nu doreşte să comenteze speculaţiile apărute în ultimele zile, cu privire la demisia sa din funcţia de premier.

„Nu comentez asemenea decizii, sau asemenea speculaţii. Eu ştiu ce am de făcut”, a răspuns Boc, întrebat cum comentează zvonurile cu privire la faptul că săptămâna viitoare ar urma să renunţe la mandatul de premier.

La insistenţele jurnaliştilor, care au dorit să ştie ce anume are de făcut premierul, vizibil enervat, Emil Boc a răspuns: „Fiţi sigur că voi spune în primul rând în faţa colegilor şi după aceea în faţa presei ce are de făcut Guvernul şi partidul, în perioada următoare”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie