Blaga: Nu pot fi radiaţi din liste cei cu documente expirate sau cu domiciliul în străinătate

Vasile Blaga, conferinţă de presă (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
21.08.2012

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că nu pot fi radiaţi din listele electorale permanente cetăţenii care au documentele expirate sau au domiciliul în străinătate. El a mai spus că la referendumul din 29 iulie, aproape jumătate de milion de cetăţeni români cu drept de vot şi cu domiciliul în străinătate nu au figurat pe listele electorale permanente, deşi legea spune că trebuiau înscrişi.

"Chiar şi în aceste condiţii, prim-ministrul Victor Ponta a fost nevoit să recunoască că nu poate radia din listele electorale permanente mai mult de 34.364 de decedaţi, cei care şi-au pierdut cetăţenia sau şi-au pierdut drepturile electorale. Domnul Ponta a spus foarte clar că în numărul 18.292.464 persoane de pe listele electorale nu au fost incluşi deci cele 482.219 persoane cu domiciliul în străinătate", a precizat Blaga.

El a dat exemplul europarlamentarului PDL Traian Ungureanu care are domiciliul la Londra şi care, la alegerile locale, a votat primarul oraşului respectiv, dar la toate alegerile prezidenţiale şi la referendum a votat ca cetăţean român.

"Nu se poate sub nicio formă radia de pe liste cele 512.379 persoane care au documentele de identitate expirate, neexistând nicio prevedere legală în acest sens", a mai spus Blaga.

El a mai spus că cei peste trei milioane de români care locuiesc în străinătate au aceleaşi drepturi electorale ca cetăţenii din interiorul României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor