Blaga nu o vrea pe Monica Macovei prezidenţiabil al PDL

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)

Întrebat luni de jurnalişti ce opinie are faţă de intenţia fostului ministru al Justiţie, Monica Macovei, de a se înscrie în cursa prezidenţială, în noul context al fuziunii PDL-PNL, preşedintele PDL-ului, Vasile Blaga, a respins categoric posibilitatea de a lua în calcul candidatura ei.

"PDL şi-a desemnat în cel mai democratic mod cu putinţă candidatul la funcţia de preşedinte (pe Cătălin Predoiu n.r), avem şi un parcurs cu PNL", a declarat Blaga la finele şedinţei colegiului Director al Partidului, în cadrul căruia s-a aprobat protocolul de fuziune prin absorbţie cu partidul Forţa Civică şi s-a votat protocolul de fuziune prin comasare dintre PDL şi PNL, statutul noului partid şi programul politic.

Preşedintele PDL-ului a ţinut să le reamintească jurnaliştilor ce insistau să întrebe dacă Monica Macovei va fi introdusă în sondajele care vor stabili candidatul alianţei PNL-PDL-PC ca Monica Macovei nu s-a înscris când a fost organizată cursa internă pentru desemnarea candidatului la preşedinţie. "Candidatura nu e pe toane!", a exclamat Blaga iritat.

El a reamintit că liberalii vor stabili şi ei, luni, dacă în cercetarea sociologică pentru desemnarea candidatului unic la noii alinte va intra Iohannis sau Crin Antonescu (între timp Iohannis fiind desemnat prezidenţiabilul PNL n.r).

"Eu nu am vorbit despre candidatul lu' mama până acum! Am vorbit despre candidatul dreptei şi cele doua etape (...) Candidatul nostru a fost stabilit de partid. Oricine, inclusiv dânsa, putea să candideze. Nu e pe toane, e pe regulamente şi dânsa respectă foarte mult legile şi regulamentele", a mai completat Blaga.

Decizia PDL e clară: mergem în analiză cu domnul Cătălin Predoiu", a concluzionat Vasile Blaga.

Rugat să comenteze faptul că în sondajele efectuate recent de PNL Cătălin Predoiu este cotat la 5%, în timp ce Monica Macovei este văzută ca unul din puţinii politicieni cu ţinută morală, coloană vertebrală şi suficientă determinare pentru a lupta contra marii corupţii din stat, Vasile Blaga s-a eschivat: "Nu comentez astfel de lucruri, o să vedem analizele în sondajele comune pe care le facem începând de miercuri".
Reamintim că Monica Macovei şi-a anunţat duminică intenţia şi dorinţa de a fi inclusă în procesul de selecţie al prezidenţiabilului dreptei unite, explicând că “procesul de selecţie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricărei persoane care are şanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale.”
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne