Birchall, propusă ministru interimar la Justiţie

Frâiele Ministerului Justiţiei, lăsate din mână de Florin Iordache, ar putea fi luate, provizoriu, de pesedista Ana Birchall.
Ana Birchall
Ana Birchall (Florin Chirilă / Epoch Times România)

Premierul Sorin Grindeanu a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare în fruntea Ministerului Justiţiei a ministrului delegat pentru Afaceri Europene, Ana Birchall, reiese dintr-un comunicat remis joi de Guvern.

Şeful Executivului a făcut această nominalizare în contextul în care Florin Iordache şi-a înaintat demisia din funcţia de ministru al Justiţiei.

"Îi mulţumesc premierului, preşedinţilor coaliţiei de guvernare, precum şi colegelor şi colegilor mei din PSD şi ALDE pentru încrederea cu care m-au învestit, înţelegând totodată responsabilitatea imensă pe care o presupune portofoliul Justiţiei. Voi face tot ceea ce îmi stă în putinţă pentru a îndeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate şi echilibru.

Îmi doresc ca alături de instituţiile care au atribuţii şi responsabilităţi în acest domeniu, de reprezentanţi ai societăţii civile şi mass media, precum şi printr-un dialog transparent cu partenerii noştri externi să putem asigura bunul mers al justiţiei, ca o premisă fundamentală a unei democraţii consolidate", a transmis Ana Birchall, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, după nouă zile consecutive de proteste stârnite de adoptarea ordonanţei graţierii şi cea a mutilării Codului Penal, ministrul Florin Iordache - promotorul celor două controversate iniţiative - şi-a prezentat astăzi demisia pe care i-au cerut-o, zile în şir, sute de mii de cetăţeni.