Bill Gates propune un pact mondial de supraveghere a pericolelor viitoarelor pandemii sub egida OMS


Fondatorul Microsoft, Bill Gates.
Fondatorul Microsoft, Bill Gates. (Captură Foto)

Miliardarul Bill Gates a cerut formarea unei echipe de supraveghere globale care să fie condusă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru a identifica viitoarele ameninţări pandemice.

Vorbind cu Financial Times în weekendul trecut, cofondatorul Microsoft a spus că sunt necesari mai mulţi bani pentru a preveni apariţia unei viitoare pandemii. În acelaşi timp, Gates a susţinut că OMS ar fi singura organizaţie care poate conduce o astfel de operaţiune.

Gates a avertizat că, deoarece conflictul din Ucraina domină politicile internaţionale, liderii nu ar trebui să ignore problema COVID-19, boala cauzată de virusul Wuhan.

Citiți și OMS este "extrem de compromisă" şi neadecvată pentru a ancheta originea virusului Wuhan - fostul şef al agenţiei americane de sănătate publică

„Mi se pare o nebunie să nu dăm atenţie acestei tragedii şi să nu facem aceste investiţii, în numele cetăţenilor lumii”, a declarat Gates pentru ziar. „Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent, chiar şi într-o perioadă de timp în care [relaţiile dintre SUA şi China sunt] dure, iar cele SUA-Rusia extrem de dure?” a întrebat şi el.

Gates a susţinut apoi că „mai puţin de 10 oameni cu normă întreagă” lucrează la pregătirea pentru pandemie la OMS, spunând că „aceşti oameni sunt distraşi de multe alte activităţi”.

„Finanţarea actuală a OMS nu este deloc serioasă în ceea ce priveşte pandemiile”, a adăugat Gates, care urmează să lanseze o carte intitulată „Cum să previi următoarea pandemie”.

De la începutul pandemiei, Gates a promovat în mod repetat vaccinurile. Dar în februarie 2022, miliardarul a afirmat că varianta Omicron COVID-19 s-a mişcat mai repede decât vaccinurile şi a produs un nivel mai ridicat de imunitate naturală.

Citiți și Fostul director al agenţiilor de sănătate din SUA, ameninţat cu moartea pentru că a sprijinit ipoteza scurgerii virusului Wuhan din laborator

„Din păcate, virusul în sine, în special, varianta numită Omicron, este un tip de vaccin, adică generează atât imunitatea celulelor B, cât şi a celulelor T şi a făcut o treabă mai bună pentru populaţia lumii decât am făcut-o noi, cu vaccinuri”, a spus el la acea vreme. „Asta înseamnă că şansa de apariţie a unei boli severe, care este asociată în principal cu vârsta şi obezitatea sau diabetul, este acum redusă dramatic din cauza acestei infecţii, expunerii.”

În 2020, fostul preşedinte Donald Trump a declarat că Statele Unite vor opri finanţarea către OMS şi a spus că agenţia de sănătate a ONU „a eşuat să-şi împlinească datoria de bază şi trebuie trasă la răspundere”.

OMS, a adăugat el la acea vreme, a promovat dezinformarea Partidului Comunist Chinez cu privire la COVID-19, ceea ce probabil a condus la o răspândire mai mare a focarului, decât ar fi avut loc altfel, pe fondul unor rapoarte conform cărora şeful OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, are o relaţie confortabilă cu regimul chinez.

Citiți și China a depublicat o bază de date cu virusuri de liliac în 12 septembrie 2019. OMS a muşamalizat aspecte importante ale anchetei originii pandemiei

OMS a devenit ţinta unui enorm scandal după ce a sprijinit ferm teoria conform căreia animalele ar fi fost motivul apariţiei focarului iniţial de COVID-19 din Wuhan, China, deşi au existat de la început acuzaţii că virusul ar fi putut apărea dintr-un laborator de cercetare biologică de nivel înalt situat în oraş.

OMS şi-a bazat în mare parte concluzia raportului pe propriile eforturi de investigare ale organizaţiei din ianuarie şi februarie 2021, în ciuda faptului că numeroşi criticii au remarcat că regimul comunist de la Beijing a jucat un rol în anchetă.

Citiți și The Intercept publică noi documente despre finanţarea, de către dr. Anthony Fauci, a programelor de generare a coronavirusurilor mutante de la Institutul Wuhan

Epoch Times a contactat OMS pentru comentarii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe