Biden anunţă că pandemia de Covid s-a încheiat: Nimeni nu poartă măşti. Toată lumea pare să fie într-o formă destul de bună

Joe Biden
Joe Biden (Getty Images)

Preşedintele american Joe Biden a declarat, într-un interviu difuzat duminică seara, în cadrul emisiunii "60 Minutes" de la CBS, că "pandemia s-a încheiat".

"Pandemia s-a încheiat. Încă avem o problemă cu Covid. Încă lucrăm mult la ea... dar pandemia s-a terminat. Dacă observaţi, nimeni nu poartă măşti. Toată lumea pare să fie într-o formă destul de bună. Şi, prin urmare, cred situaţia se schimbă".

În ciuda declaraţiei lui Biden, Covid-19 a continuat să facă victime în Statele Unite şi în întreaga lume.

Insistenţa lui Biden că pandemia s-a încheiat i-a luat prin surprindere pe mai mulţi oficiali din domeniul sănătăţii. Declaraţia nu făcea parte din comentariile planificate înainte de interviul "60 Minutes", au declarat pentru Politico doi oficiali ai administraţiei Biden familiarizaţi cu această chestiune.

Totuşi, în acelaşi interviu, Biden a spus clar că nu ia cu uşurinţă efectele globale ale pandemiei.

"Impactul asupra psihicului poporului american ca urmare a pandemiei este profund. Gândiţi-vă cum a schimbat totul. Ştiţi, atitudinea oamenilor faţă de ei înşişi, faţă de familiile lor, faţă de starea naţiunii, faţă de starea comunităţilor lor. Şi astfel, există multă incertitudine acolo, o mare incertitudine. Şi am pierdut un milion de oameni".

A fost cea mai categorică declaraţie pe care Biden a făcut-o despre pandemie de când a preluat preşedinţia în ianuarie 2021.

Dar şeful de la Casa Albă a fost mai puţin categoric atunci când a fost întrebat dacă plănuieşte să candideze pentru un nou mandat.

"Este o decizie fermă că voi candida din nou? Asta rămâne de văzut", a afirmat Biden, precizând că va lua o hotărâre după alegerile parţiale din noiembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe