Bibi investigat pentru spălare de bani

Procurorul general al Israelului şi rapoartele media susţin că premierul israelian este investigat pentru o posibilă implicare în activităţi de spălare de bani la scară mare.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Captură Foto)

O investigaţie oficială a fost deschisă pe tema unor "probleme" ce îl vizează pe premierul israelian Benjamin Netanyahu, a declarat Procurorul General al Israelului.

“Pe baza informaţiilor primite în legătură cu unele probleme care se referă, printre altele, la primul ministru, şi care au fost prezentate procurorului general de către departamentul de informaţii şi investigaţii din cadrul poliţiei... procurorul general a decis să ordone deschiderea unei investigaţii”, conform unei declaraţii publicate duminică de biroul lui Avichai Mandelblit.

Anunţul a fost făcut la câteva zile după ce în mass media au apărut speculaţii în legătură cu eventuale suspiciuni legate de o conduită eronată a premierului sau a unor persoane apropiate de el.

Un oficial israelian a declarat sâmbătă că în curând vor fi făcute publice detaliile unei investigaţii asupra unei presupuse spălări de bani la scară mare de către Netanyahu.

Recent, mass media israeliană a susţinut că investigaţia împotriva lui Netanyahu se concentrează pe fondurile străine pe care le-a primit după ocuparea funcţiei în 2009. Premierul a negat însă acuzaţiile.

Netanyahu este, de asemenea, implicat într-un caz separat de fraudă ce îl implică pe magnatul francez Arnaud Mimran, despre care s-a afirmat că ar fi făcut unele donaţii premierului israelian.

La începutul săptămânii trecute, un tribunal francez l-a condamnat pe Mimran la 8 ani de închisoare şi plata unei amenzi în valoare de un milion de euro într-un caz de fraudă din perioada 2008-2009.

Postul de televiziune Channel 10 a raportat vineri că cea mai recentă investigaţie poliţienească asupra afacerilor lui Netanyahu implică suspiciuni privind spălare de bani la scară mare.

Suspiciunea are legătură cu presupusul transfer al unor mari sume de bani către Netanyahu sau un membru al familiei sale şi nu vizează finanţările de campanie sau politice, a susţinut postul de televiziune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe