BERD elaborează o nouă strategie de colaborare cu Republica Moldova

(photos.com)

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) elaborează o nouă strategie de colaborare cu Republica Moldova. Potrivit datelor oferite de către serviciul de presă al Guvernului, despre aceasta s-a declarat, marţi, în cadrul întrevederii premierului interimar Iurie Leancă cu directorul regional al Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) pentru Caucaz, Republica Moldova şi Belarus, Paul-Henri Forestier care îşi încheie în această perioadă mandatul în ţara noastră. La întrevedere a participat şi directorul nou desemnat în această funcţie, Bruno Balvanera.

Potrivit informaţiilor, premierul interimar a apreciat înalt activitatea desfăşurată în ţara noastră de BERD şi contribuţia personală a lui Paul-Henri Forestier în ceea ce priveşte consolidarea relaţiilor bilaterale şi dezvoltarea economiei şi a sectorului financiar ale Republicii Moldova.

"BERD este una din cele mai importante instituţii financiare internaţionale, iar proiectele implementate în colaborare cu BERD au o importanţă strategică pentru economia Republicii Moldova", a menţionat Iurie Leancă. Premierul interimar şi-a exprimat speranţa că BERD va continua colaborarea cu ţara noastră în acelaşi context.

Paul-Henri Forestier a menţionat că BERD este interesată în consolidarea şi extinderea relaţiilor cu Republica Moldova. În acest sens, oficialul a confirmat disponibilitatea instituţiei pe care o reprezintă de a acorda asistenţă ţării noastre, în parteneriat cu Banca Europeană de Investiţii prin susţinerea financiară a proiectelor de reabilitare a peste 300 km de drumuri naţionale, precum şi a asistenţei tehnice în implementarea proiectelor de modernizare a transportului feroviar în ţara noastră.

La rîndul său, Bruno Balvanera, noul director regional BERD pentru Caucaz, Republica Moldova şi Belarus a menţionat că "instituţia va continua să sprijine ţara noastră în promovarea reformelor şi implementarea proiectelor de modernizare şi dezvoltare, precizând că urmează a fi elaborată şi o nouă Strategie de cooperare dintre BERD şi Republica Moldova".

De asemenea, înalţii reprezentanţi ai BERD şi-au exprimat speranţa privind stabilizarea situaţiei politice din Republica Moldova, fapt ce urmează să asigure şi stabilitate în domeniul investiţional, dar şi o mai bună dezvoltare a economiei şi a sectorului financiar în ansamblu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe